Pečená kachna
- kachní pečená 1 kus
Karlovarský knedlík
- hrubá mouka 2 hrnek
- vejce 2 kus
Červené zelí
- cukr 1 dávka
Pečená kachna
- tymián 1 dávka
Červené zelí
- bobkový list 1 kus
Karlovarský knedlík
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
1. Větší kachnu umyjeme, naporcujeme a prošpikujeme anglickou slaninou. Očistíme a nakrájíme si kořenovou zeleninu (mrkev + petržel + celer) a dva stroužky česneku. Vše dáme do hlubšího pekáče, kam vložíme porce kachny, pečínku osolíme, okmínujeme a lehce posypeme tymiánem a grilovacím kořením. Nakonec přidáme pár lžiček sádla, kachnu podlijeme vodou a pečeme přes tři hodiny na 160 stupňů.
2. Na zelí si na oleji orestujeme cibulku, přidáme zelí i s nálevem a dusíme doměkka, až je tekutina pryč. Podle potřeby podlijeme a ochutíme kmínem, cukrem, solí, aby zelí získalo sladkokyselou chuť.
3. Na karlovarský knedlík si dáme do mísy mouku, pokrájené pečivo, které zalijeme mlékem, v němž jsme si rozmíchali vejce, přidáme trochu soli a pokrájenou pažitku a lehce prášku do pečiva. Promícháme a necháme odstát. Z těsta vytvoříme větší knedlík a uvaříme ho v osolené vodě asi dvacet minut. Můžeme si pomoci fólií.