Postup přípravy
Vykuchanou kachnu očistíme a osolíme. Dovnitř můžeme vložit jablko, očištěné od jádřince. Kačenu posypeme kmínem a dáme péct, zhruba po půl hodině přidáme jablka, která vytvoří vynikající šťávu. Pečeme pozvolně a dozlatova. Zelí
Ingredience: 1 až 2 sáčky kysaného zelíSůlKmínCibuleOlejHladká mouka
postup:Zelí dáme do hrnce a přidáme skleničku vody, vaříme doměkka, přidáme zásmažku. Zásmažka: na rozpálený olej nebo máslo přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a chvíli opékáme. Přidáme vodu a provaříme asi pět minut. Přidáme do zelí. Pro lepší chuť můžeme do zásmažky přidat na jemno nakrájenou anglickou slaninu. Houskové Knedlíky
Ingredience:0,5 kg polohrubé mouky2 housky na kostičky nakrájenétrochu soli1 vejce¾ prášku do pečiva
postup:Suché přísady smícháme, přidáme vejce a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut. Poté knedlíky krájíme nití.
Kačena na zelí s jablky
Ingredience
- 1 kachna
- 4jablka / počet podle velikosti kačeny
- Kmín
- Sůl, pepř
- Sádlo nebo olej