Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jelítko se sójovými boby

4 porce
do 30 minut
Jelítko se sójovými boby
Jelítko se sójovými boby Autor: Hermína / Prima
K sójové bobům může mít leckdo odstup, ale věřte, že je to velká dobrota. A když k němu přídáte pořádný jelítko, tak není nad čím váhat!
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Sójové lusky spařte ve vroucí osolené vodě, po minutce vyndejte a zchlaďte v ledové vodě.
  2. V hrnci rozpusťte máslo, nasekejte k němu jednu šalotku, malý stroužek česneku a stonky petržele a nechte zpěnit. Boby vyloupejte z lusků a přidejte do hrnce, nechte krátce povařit.
  3. V pánvi na oleji orestujte nakrájenou šalotku s kouskem mrkve. Směs přidejte k bobům.
  4. Pánev vráťte na sporák, zakápněte olejem a pro vůni do ní vhoďte celou skořici. Jelítko nakrájejte na kolečka, lehce obalte v mouce a z obou stran opečte v pánvi. Mezitím nakrájejte asi čtvrtku jablka na kostičky. Do pánve přidejte kousek másla a přihoďte jablko, dochuťte špetkou kajenského a černého pepře.
  5. Na talíř dejte porci bobů, na ni položte kousky jelita a na každý kousek naservírujte orestovaná jablka.
Reklama

Jelítko se sójovými boby Foto:

Jelítko se sójovými boby Foto:

Jelítko se sójovými boby                                                                              Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama