Suroviny
- sojové lusky 400 g
- jelito (krvavé)
- máslo
- šalotka
- česnek
- mrkev
- jablka
- hladká mouka
- rostlinný olej
- skořice (celá)
- kajenský pepř
- sůl
- pepř
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Sójové lusky spařte ve vroucí osolené vodě, po minutce vyndejte a zchlaďte v ledové vodě.
- V hrnci rozpusťte máslo, nasekejte k němu jednu šalotku, malý stroužek česneku a stonky petržele a nechte zpěnit. Boby vyloupejte z lusků a přidejte do hrnce, nechte krátce povařit.
- V pánvi na oleji orestujte nakrájenou šalotku s kouskem mrkve. Směs přidejte k bobům.
- Pánev vráťte na sporák, zakápněte olejem a pro vůni do ní vhoďte celou skořici. Jelítko nakrájejte na kolečka, lehce obalte v mouce a z obou stran opečte v pánvi. Mezitím nakrájejte asi čtvrtku jablka na kostičky. Do pánve přidejte kousek másla a přihoďte jablko, dochuťte špetkou kajenského a černého pepře.
- Na talíř dejte porci bobů, na ni položte kousky jelita a na každý kousek naservírujte orestovaná jablka.