Suroviny
- jehněčí kýta (vykostěná) 1 ks
- česnek 4 stroužky
- tymián (čerstvý) 2 větvičky
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- brambory (středně velké, oloupané) 8 ks
- olivový olej 150 ml
- cherry rajčata 15 ks
- feta (nakrájený na kostky) 200 g
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
Postup přípravy
- Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa udělejte několik zářezů a do nich namáčkněte stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu potřete citronovou šťávou a ochuťte solí a pepřem.
- Brambory nakrájejte na plátky, naklaďte do pekáče, osolte a opepřete. Jehněčí i brambory přelijte olivovým olejem.
- Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Fólii asi za 30 minut sejměte. V pekáči by už mělo být hodně šťávy. Vraťte jej zpátky do trouby a pečte dalších 30 minut, potom ho vyndejte, maso obložte feta sýrem a rajčátky a pečte dalších 20 minut.
- Prima tip: Život si můžete usnadnit tím, že požádáte svého řezníka, aby vám jehněčí kýtu vykostil.