Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží
Zdroj: Knorr
Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží
Zdroj:
Knorr
Moje hodnocení
21x
Receptů na minestrone je tolik variací, kolik je na světě kuchařů. Základ je ovšem jasný. Hrnec polévky nadupaný spoustou zeleniny, doplněný těstovinami a vyladěný parmezánem.
4 porce
60 minut
Suroviny
prorostlá slanina
30 g
Olivový olej
1 lžíce
česnek, jemně nasekaný
1 stroužek
rajčata, oloupaná
3 ks
mladá cuketa
100 g
jarní cibulka
2 ks
karotka, očištěná a nakrájená na kostičky
1 ks
zelené fazolky (čerstvé nebo mražené)
130 g
zelený hrášek (čerstvý nebo mražený)
130 g
Voda
1 litr
Knorr Bohatý bujón Zeleninový
1–2 kalíšky
Sůl
čerstvě namletý pepř
těstovinová rýže, uvařená
200 g
čerstvá hladkolistá petrželka, nasekaná
2 lžíce
parmezánové hobliny
2 lžíce
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na malé kostičky. V hrnci na rozehřátém oleji ji osmahneme, přisypeme česnek a necháme zesklovatět.
Rajčata rozkrojíme a vyjmeme semínka. Překrájíme je na kostky. Omytou cuketu rozkrájíme na širší nudličky. Očištěné cibulky nakrájíme na tenká kolečka. K polévkovému základu přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Vše ještě necháme za občasného míchání krátce osmahnout.
Do vroucí vodou vhodíme Knorr Bohatý bujón Zeleninový, promícháme a nalijeme do hrnce na zeleninu, ochutíme pepřem, případně solí. Polévku vaříme na mírném ohni 6–7 minut, pak přidáme rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Stáhneme z ohně, do polévky vmícháme těstoviny, petrželku a rozdělíme ji na porce, které sypeme parmezánem. Polévka má být hodně hustá.