Suroviny
- paprička jalapeňo 12 ks
- krekry (slané) 125 g
- krémový sýr 250 g
- koriandr 2 lžíce
- mořská sůl 1/2 lžičky
- vejce 2 ks
- hladká mouka 150 g
- rostlinný olej 500 ml
- limetka
Smetanový sýr je v tomto případě smíchaný s koriandrem a solí, ale stejně dobře by fungovalo i prosté naplnění kouskem čedaru před obalením ve strouhance a usmažením. O kombinaci vína a sýru toho bylo řečeno již mnoho, ale co pivo a sýr? Perlivost piva smývá tučnost sýra a nechává vyznít jeho chuť. Pšeničné pivo je zde skvělou volbou.
Postup přípravy
- Podélně rozkrojte papričku, aniž byste ji zbavili stopky. Malou lžičkou vyškrábněte semínka a vyhoďte je. Slané krekry dejte do kuchyňského robota a nasekejte je na hrubší drť. Nasypte vzniklou drť na talíř.
- Vymíchejte krémový sýr s koriandrem a solí, naplňte jím papričky. Stiskněte poloviny papričky zpět k sobě a náplň tak uzavřete.
- V jedné misce rozšlehejte vejce a do další nasypte mouku. Do třetí misky odměřte 250 ml vody.
- Ponořte papričku do vody, pak ji rychle obalte v mouce, pak ji namočte do vejce a obalte v krekrové drti. Takto připravené papričky můžete uchovávat v lednici až jeden den.
- V menším kastrůlku rozpalte olej na středně velkém plameni. Zkuste vhodit pár drobků z krekrů do oleje, pokud začne prskat, je dostatečně rozehřátý. V menších várkách smažte papričky po dobu 2–3 minut, nezapomínejte je průběžně otáčet, aby byly zlatavé ze všech stran. Podávejte s čtvrtkami limety.