Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

JAKOŽE, COŽE?! přivítá Druhej břeh

JAKOŽE, COŽE?! přivítá Druhej břeh

JAKOŽE, COŽE?! přivítá Druhej břeh

  • Zavřít
JAKOŽE, COŽE?! přivítá Druhej břeh

JAKOŽE, COŽE?! přivítá Druhej břeh

Druhej břeh je tak trochu kavárna, restaurace, bar a pracovní prostor pro všechny, co jsou v Praze na volné noze. O jejich vyhlášených meníčkách alias trojboji už se ví široko daleko. Pochoutkami inspirovanými celým světem se vždycky trefí do chutě a nálady toulavých hostů.

Seznam.cz banner

Pro food festival Jakože, cože?! připravili speciální menu, které budete moci první říjnový víkend ochutnat na náměstí Republiky.

Vyhlášený snídaňový a obědový trojboj

Druhobřehý trojboj alias tři chody je jejich poznávací znamení. Kombinují v něm kvalitu, rozumnou cena a líbivost, která by měla k jídlu prý vždycky patřit. Jen tak vás dokážou navnadit, abyste si jídlo užili. Každý den máte na výběr něco jiného. Neláká vás dnešní sendvič? Tak co třeba polévka a salát? Rozmanitosti se meze nekladou a tak dva dlouholetí kamarádi připravují pokrmy pocházející ze všech možných kontinentů.

Příběhy se píšou u piva

Třetí pivo už se nese. „Hele Michale, takhle to dál nejde, musíme do toho bouchnout,“ prohlásil Petr a nápad na vlastní restauraci se od řečí konečně posunul k realizaci. V příšerné uličce na pivu dvěma kamarádům pomalu začalo docházet, že už přišel ten správný věk, ta zkušenost, aby něco konečně dali dohromady. Petr Hampl a Michal Plavecký už společně dělali jednu restauraci, Avion, ale jak říkají, bylo to zase pro někoho. Takto popisuje Petr vysněný koncept, který se stal realitou a zafungoval.

OK. Tady za rohem je volný místo, tak akorát.Trocha úprav, příjemnej design. Uděláme to jako místo pro každýho a v každou dobu. Ráno snídaně a kafe, přes den obědy pro lidi, co tu pracujou, a večer bar s kvalitními koktejly, super vínem a dobrým pivem. Prostě tak, aby si každej našel, co tam potřebuje. Takovej domov nedomov, office neoffice, bar nebar.

Stálice od maminky

V nápojovém lístku lze najít široký výběr vín, Druhej břeh se snaží nabídkou uspokojit každého. Pivo se zde pije jediné a to Bernard, který je pro dva společníky prostě zárukou kvalitního požitku. Večerní pochoutky zahrnují domácí marocký hummus a hlavně paštiku dle receptu Petrovy maminky, která je zde nejoblíbenější stálicí.

Food festival Jakože, cože?! vítá Druhej břeh!

Netradiční festival prapodivných chutí Jakože, cože?! se odehraje 3.–4. října 2015 na náměstí Republiky v Praze. Je určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. Svá odvážná degustační menu budou opět servírovat mistři svého oboru.

Festival pořádá čokoláda Milka, a netradiční kombinace jemné čokolády a křupavé sušenky Milka LU a Milka TUC zde budete moci zdarma ochutnat v jak jinak než velmi netradiční podobě a zároveň ohodnotit i nejlepší stánek na food festivalu.

Více o akci naleznete na www.jakozecoze.cz.

O zakladatelích

Michal Plavecký je dlouholetý harcovník restauračního průmyslu (Lehká Hlava, Maitrea, Avion) s jasnou vizí klientského servisu a Petr Hampl zase oplývá zkušenostmi ze zahraničí (Arrows – Maine, USA, Rialto Charles Hotel Boston) a zároveň z řízení různých firem, takže tahle dvojka prostě musela zafungovat. A je to tak. Lehce industriální design, který se líbí, ale na nic si nehraje, a který pánové vytvořili vlastníma rukama, rozhodně stojí za příjemný nedělní brunch nebo skleničku po práci s přáteli.

DRUHOBŘEHÝ TROJBOJ: POLÉVKA, SALÁT A SENDVIČ

Polévka z pečených rajčat a paprik doplněná arašídy

1. Papriky, rajčata, cibuli a česnek osolíme, opepříme a pečeme v troubě na olivovém oleji, dokud zelenina nezměkne a neztmavne.

2. Přendáme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme arašídové máslo, provaříme a vše rozmixujeme dohladka. Při podávání zdobíme arašídy praženými s kajenským pepřem.

Sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi

1. Recept na domácí chléb je tajemstvím šéfkuchaře, takže nesmí být prozrazen :)

2. Na plátek domácího chleba rozložíme na plátky krájený sýr brie, posypeme hořkou čokoládou s vysokým obsahem kakaa, přidáme nakládané višně, přiklopíme druhým plátkem chleba a zapékáme v kontaktním grilu nebo toustovači.

Mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresinkem

1. Očištěnou mrkev naškrábeme škrabkou na tenké plátky, smícháme s rozinkami, praženými pistáciovými oříšky a zakápneme dresinkem.

2. Marocký dresink: olivový olej, sůl, kajenský pepř, mletá skořice, mletý římský kmín, mletý koriandr, šťáva z čerstvé limetky, med. Vše řádně promícháme a je hotovo.

Druhej břeh:

Vodní 17, Praha 5 (náměstí Kinských, vedle Justičního paláce), menu naleznete na FB

Připravila Klára Michalová a Michaela Králová

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky víno pivo restaurace olivový olej čokoláda salát rajče polévka chléb food festival dresink JAKOŽE COŽE?!

Návrhy pro vás

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Předkrmy a chuťovky

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu Sladké

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí Maso

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům Ovoce

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby Maso

Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem Sladké

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem

Šťavnatá sekaná plněná cuketou, paprikou a slaninou – tip na výtečný oběd z trouby Maso

Šťavnatá sekaná plněná cuketou, paprikou a slaninou – tip na výtečný oběd z trouby


Přečtěte si také

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Předkrmy a chuťovky
Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Sladké
Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Maso
Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Ovoce
Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Novinky
Kam na kávu, oběd nebo drink během KVIFF? Tipy na podniky, které si ve Varech zamilujete

Kam na kávu, oběd nebo drink během KVIFF? Tipy na podniky, které si ve Varech zamilujete

Těstoviny
Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Maso
Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby

Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut Recepty

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Sladké
Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům Ovoce

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem Sladké

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem

Maso
Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby Maso

Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby

Šťavnatá sekaná plněná cuketou, paprikou a slaninou – tip na výtečný oběd z trouby Maso

Šťavnatá sekaná plněná cuketou, paprikou a slaninou – tip na výtečný oběd z trouby

Vegetariánské
Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos Zelenina

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem Recepty

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Polévky
Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Předkrmy a chuťovky
Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos Zelenina

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky Předkrmy a chuťovky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Vegetariánské
Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny Vegetariánské

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Ovoce
Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem Sladké

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny Sladké

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Bil jsem tě ze žárlivosti, měl psát Turek své expřítelkyni. V uniklých e-mailech se litoval ON-LINE: Do Varů dorazil Douglas i Dakota Johnsonová. Sledujte tiskovou konferenci Kde si léto za české koruny užijete nejvíc? Zlevnila exotika i země v nedalekém sousedství

prima-zeny

Sledujte živě Michaela Douglase ve Varech. Stihl už kachnu, pivo i pochlubit se češtinou Červený koberec ve Varech ovládl Peroutka s vlečkou, Švandová s vnučkou a statečná Bartošková Letní novinky na prima+: Skutečný příběh Nataschy Kampusch i pokračování Elišky a Damiána

prima-zoom

Co kdyby nečekaně zmizel Měsíc? Máte pravidelné noční můry? Obrovský výzkum srovnal jejich škodlivost s kouřením a přejídáním Nález, který v Česku nemá obdoby. Obrovské keltské osídlení ukrývalo zlaté mince a šperky

prima-fresh

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

prima-cool

Všimli jste si Dartha Maula v Andorovi? Michael Douglas dorazil do Karlových Varů. Cítím se fantasticky, řekl herec Opustil nás Julian McMahon z Plastické chirurgie s. r. o. a Čarodějek

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

Jessica Alba prodala své luxusní sídlo v Beverly Hills. Nový majitel zaplatil astronomickou částku Režisér Jan Hřebejk má dva domovy. S rodinou žije na hausbótu a v luxusní vile Vila Šafránkové a Abrháma zeje prázdnotou. Potomci se o dům ani zahradu nestarají

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.