zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilování s italskou vášní
Autor: archiv Wine Food Market Grilování s italskou vášní

Grilujte s italskou vášní - vyzkoušejte 3 neodolatelné recepty

Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety či chobotnice – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi.
klaram , 01.09.2017

reklama

Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek a plodů moře.

Žitná bruschetta s ricottou a čerstvými rajčaty

Začneme jednoduchým bezmasým pokrmem, který se hodí jako výborná lehká večeře.

Grilování s italskou vášní 3 Foto:

Ingredience pro 4 osoby

• žitný chléb

• 80 g - keříčková rajčata

• 40 ml - extra panenský oliv. olej

• sůl a čerstvě namletý pepř

• 20 g - oregano

• 600 g - ricotta

• 200 g - směs listových salátů

Postup

Rajčata zbavte semínek, nakrájejte je na kostičky a ochuťte oreganem, olejem, solí a pepřem. Plátky žitného chleba zakápněte olejem a ogrilujte. Ogrilované plátky potřete ricottou smíchanou s olejem, solí a pepřem a navrch naskládejte nakrájená ochucená rajčata. Podávejte se salátem dochuceným olivovým olejem, citronovou šťávou a solí s pepřem.

Grilování s italskou vášní 2 Foto:

Grilovaná chobotnice s paprikami, citronovým tymiánem a praženými mandlemi

Příprava chobotnice není tak složitá, jak by se mohlo zdát. A na vaše host s tímto receptem zaručeně zapůsobíte!

Grilování s italskou vášní 4 Foto:

Ingredience pro 4 osoby

• 1 kg – čerstvá chobotnice

• 500 g - červené papriky

• 120 g - plátky mandlí

• 2 větvičky - citronový tymián

• 40 ml - extra panenský olivový olej

• sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

Chobotnici vložte do hrnce s dostatečným množstvím vody, přiveďte k varu a vařte 1 hod. a 20 minut, poté slijte. Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky široké 2 cm a vložte je do pánve. Přidejte olej a tymián a opékejte přibližně 10 minut. Mezitím si na trošce oleje opražte dozlatova mandle. Uvařenou chobotnici osolte, opepřete a ogrilujte 3 minuty z každé strany. Na talíř dejte opečené papriky, na ně položte chobotnici a vše posypte opraženými mandlemi. Nakonec přidejte kapku olivového oleje a větvičku tymiánu.

Grilované krevety a pancetta s rukolou a růžovým grepem

Podlehli jste chuti plodů moře? Vyzkouštejte grilované krevety s osvěžujícím salátkem s grapefruitem.

Grilování s italskou vášní 6 Foto:

Ingredience pro 4 osoby

• 12 ks / 600 g - krevety

• 2 ks / 250 g - růžový grep

• 125 g - rukola

• 12 plátků / 80 g - pancetta

• 25 ml - olej

• sůl a čerstvě namletý pepř

• balzamikový ocet

Postup

Krevety oloupejte, zbavte vnitřností a takto očistěné je zabalte do plátku pancetty. Krátce je ogrilujte (max. 5 min.).

Mezitím si připravte lůžko z rukoly a oloupaného grepu a dochuťte jej solí, pepřem, olejem a balzamikovým octem. Navrh položte ogrilované krevety a podávejte.

Grilování s italskou vášní 5 Foto:

TZ, (klam), foto: archiv Wine Food Market

reklama

Související témata: grilování , bruschetta , chobotnice , mořské plody , italská kuchyně , krevety , grilovací recepty , italská bruschetta

reklama

Přečtěte si také