Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso Zdroj: Thinkstock

Vánoce nejsou pouze svátkem pohody, klidu a míru, ale také dobrého jídla. A snad na žádné sváteční tabuli nesmí chybět maso. Umíte ho správně připravit?

Seznam.cz banner

Češi jsou národ masožravců, což potvrzují i čísla. Každý Čech spořádá ročně více než 77 kg masa. Nejčastěji, a tudíž i nejvíce, si dopřáváme vepřové. Hovězí může odradit díky své delší přípravě a netradiční druhy mas, jako je například skopové či jehněčí, mají specifickou chuť, ke které je třeba se projíst. Ať už se ale v našich kuchyních objevuje jakékoli maso, nejdůležitější pro nás všechny je jeho čerstvost, což potvrzuje Pavel Holeček, vedoucí řeznictví a uzenářství hypermarketů Globus: „Lidé ze všech koutů republiky preferují na svém stole vepřové maso. Vracejí se pro ně raději častěji v týdnu, protože vědí, že u nás si vždy vyberou to, co zrovna potřebují. Při současné nabídce není potřeba maso mrazit či jinak uchovávat do zásoby.“

A jak se pozná dobré maso? Nechte se jednoduše vést svými smysly. Čich – vůně masa vám prozradí hodně. Každý druh masa má svou typickou vůni. Spolehněte se také na svůj zrak. Nakupujte ve známých řeznictvích, kde víte, že zpracování masa probíhá přímo na místě.

Pokud už je výběr kvalitního kousku za vámi, je na řadě říct si, co s ním. Již při nákupu masa byste ale měli vědět, jak si jej chcete připravit. Od toho se pak odvíjí, jaký kousek v řeznictví koupíte. Jenže i zde číhá úskalí – mnozí z nás prostě nevědí, jakou část a z jakého druhu použít na vybraný pokrm.

Hovězí maso

Hovězí maso je hvězdou české kuchyně. Vysokou oblibu mu zaručuje především skvělá chuť a široké možnosti kulinářských úprav dražších i levnějších variant tohoto na železo bohatého masa.

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Recepty

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně

31

O barvě, chuti, vůni a konzistenci hovězího masa rozhoduje kromě jiných faktorů také stáří zvířete při porážce (čím je starší, tím je maso tužší). Optimální věk porážených zvířat by se měl pohybovat v rozmezí 18–24 měsíců.

Na stůl se dostává v mnoha úpravách: v celku jako pečeně, na plátky v podobě medailonků nebo steaků, na kostky, ze kterých je vynikající guláš, nebo mleté na karbanátky. Pro každou z těchto úprav je doporučovaný jiný kousek masa:

Svíčková – maso jemné struktury i jemné chuti. Proto si ho nejlépe vychutnáte v různých minutkových úpravách. Výhodou je jeho křehkost a snadné porcování.

Roštěná – toto maso charakterizuje jemné vlákno, výrazná chuť a snadné porcování. Můžete ho použít na minutky nebo také na přípravu originálního rostbífu. Při minutkové úpravě doporučujeme maso úplně nepropéct.

Pečeně z kýty – zahrnuje hned několik částí. Vrchní a spodní s jemným dlouhým vláknem jsou ideální na rolády nebo na špikování pro různé omáčky. Květová špička či předkýtí zvané ořech jsou díky svalovým vláknům předurčeny k dušení, omáčkám a vyzrálejší kusy k minutkovým úpravám.

Pečeně z krku – tvoří ji hrubší svalová vlákna obsahující pojivové tkáně a tuk. Skvěle se hodí pro typické české omáčky. Nejlépe si maso vychutnáte po delším vaření, tím získá výraznou chuť.

Vepřové maso

Vepřové maso vládne české kuchyni odnepaměti a současná spotřeba napovídá, že ho o prvenství hned tak něco nepřipraví. Pokud si lákavé kousky pašíka dopřáváte v méně tučné verzi, nemusíte si náklonnost k této tradiční lahůdce vůbec vyčítat.

Méně tučné, než by se zdálo. Vepřové maso bývá často neprávem označováno jako potravina s vysokým obsahem tuku. Tučnost masa však do velké míry závisí na tom, kterou část prasete si doma dopřáváte. Mezi jednotlivými partiemi totiž panují značné rozdíly – kotleta a kýta nabízejí velmi kvalitní libové maso, bůček je ale samozřejmě kalorickou bombou. Méně prorostlý kousek masa jednou za čas zdraví rozhodně neuškodí, navíc je zdrojem bílkovin a vitaminu B1.

U vepřového platí zpracování od čumáku až po ocas, a to nejen díky zabijačkám. Pro výrobu těchto pochoutek se zpracovávají hlava, lalok, kolínka i nožičky. Díky těmto kouskům si tak pochutnáte třeba na prejtu nebo na huspeninách.

Bok – nekorunovaný král české kuchyně se svou bohatou kalorickou hodnotou a výraznou chutí zavděčí každému milovníkovi vepřového masa. Doporučujeme vždy péci při nízké teplotě po delší dobu.

Kýta – nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem bílkovin zaručují vysokou výživovou hodnotu tohoto kusu masa. Kýta je vhodná na řízky, libové rolády, nudličky a dietní úpravy mas.

Pečená krkovice špikovaná česnekem a dýňové pyré
Recepty

Pečená krkovice špikovaná česnekem a dýňové pyré

27

Panenka – vyznačuje se nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem svalových bílkovin. To jí zaručuje vysokou výživovou hodnotu. Jedná se o skvělé minutkové maso, vhodné i pro pečení či dušení na másle.

Krkovice – ideální kompromis mezi libovým a prorostlým masem. Z tohoto univerzálního masa můžete připravit téměř cokoliv. Naším tipem je pečení při nízké teplotě do 140 stupňů po delší dobu.

Plec – nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem svalových bílkovin zaručují masu vysokou výživovou hodnotu. Díky krátkým svalovým vláknům se hodí na pečení při nízkých teplotách. Určitě si ji vychutnáte také i v podobě křupavých řízků.

Jehněčí maso

Jehněčí maso můžete bez obav servírovat všem věkových kategoriím. Vhodné je zejména pro děti, kojící ženy a seniory. Bát se ho nemusejí ani lidé, kteří si důsledně hlídají příjem kalorií. Jehněčí obsahuje nízké procento tuku a plnohodnotné bílkoviny, pro ilustraci: ve 100 g libového jehněčího masa najdete přibližně 27–30 g bílkovin.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou
Recepty

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

19

Dělí se na přední a zadní. Přední část tvoří plec, krk, hrudí a kližky. Z plece je výborná sekaná a roláda. Z pupku a hrudí se nejčastěji připravuje ragú.

Zadní část obsahuje kýtu a hřbet. Hřbet s kýtou se doporučuje na kotlety a bifteky, případně pečené či dušené v celku. Pokud se chystáte na přípravu jehněčího, se servírováním rozhodně neotálejte. Vystydlé není tak chutné jako teplé.

Jehněčí kýta – je ideální na pečení a vykostěná i na plátek, řízek nebo medailonek.

Hřbet s kostí – toto maso s jemným vláknem a výraznou chutí je jako stvořené na pečení, dušení a porcované i na gril.

Bok s kostí – skvěle se hodí na pečení a ragú. A vykostěný je skvělý také na rolády.

Telecí maso

Telecí maso je lahůdka z mladého skotu, ve stáří 6–8 měsíců. Stejně jako u hovězího masa i zde platí přísná pravidla pro evidenci, a proto stejně jako u hovězího, tak i u telecího masa musí být uvedeno, odkud daný kousek masa pochází, jaké bylo stáří poraženého zvířete a další důležité informace.

Kvůli vysokému obsahu vody zpracujte telecí maso co nejrychleji, aby nepodlehlo zkáze. Jeho příprava je velmi rychlá, proto se výborně hodí zejména na minutky. Telecí maso obsahuje pouhých 580 kJ ve 100 gramech. Navíc je snadno stravitelné, což z něj činí ideální pokrm pro nejrůznější druhy diet včetně redukčních. Kromě dětí, starších lidí a osob toužících zhubnout je ocení také sportovci. Obsahuje totiž 21 % bílkovin.

Telecí maso na řízky – telecí maso je jako stvořené na řízky – originální vídeňský řízek je přece telecí. Hodí se ale také na přírodní plátky, rolády i na gril. Maso připravujte na másle a příliš nekořeňte, aby vynikla jeho chuť.

Pečeně s kostí v celku – toto maso je vhodné pro minutkové úpravy, eventuálně i na gril. Doporučujeme použít máslo a minimálně kořenit.

Krk s kostí – krk se skvěle hodí na pečení nebo na různé druhy omáček. Prospívá mu pomalejší pečení.

A rada závěrem? Nekupujte si maso do zásoby. Vždy nakupte tolik, co víte, že zpracujete. „Mrzí nás, když zákazníkovi prodáme velmi kvalitní produkt a on ho doma nevědomky úplně zničí. Nejdřív ho zmrazí, pak nešetrně rozmrazí a nakonec s ním nešetrně nakládá např. tím, že ho peče při velmi vysokých teplotách,“ dodává šéf řezníků.

Smažené telecí krokety s polníčkovým salátem podle Zdeňka Pohlreicha
Recepty

Smažené telecí krokety s polníčkovým salátem podle Zdeňka Pohlreicha

26

A jak se má maso vlastně správně skladovat?

Maso doma vždy vybalte z papíru či transportní fólie. Neomývejte ho, ale hned uložte do ledničky, či jiné chladné místnosti. Záleží na místě, kde jej budete uchovávat. Pokud se jedná třeba o velice chladný sklep či spíž, tak je ideální vlhká utěrka, do ledničky se asi lépe hodí uzavíratelná nádoba ať již plastová, či skleněná nebo z porcelánu. Maso takto můžete nechat pár dní „dozrát“, ale vždy ho musíte senzoricky hlídat, aby nedozrálo příliš.

tep (PR)

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky vůně maso zpracování hovězí maso omáčka vepřové maso pečení tipy řízek bílkovina jehněčí maso hovězí maso maso skladování jehněčí maso telecí maso vepřové maso

Návrhy pro vás

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni Polévky

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu Sladké

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány


Přečtěte si také

Polévky
Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Soutěžící
Mariana Bečková se věnuje seberozvoji a psychologii

Mariana Bečková se věnuje seberozvoji a psychologii

Novinky
Novinky na trhu: elektrický mlýnek, kávovar i další vybavení do kuchyně, ale také něco k pití

Novinky na trhu: elektrický mlýnek, kávovar i další vybavení do kuchyně, ale také něco k pití

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem týdne bude domácí zmrzlina

Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem týdne bude domácí zmrzlina

Sladké
Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Prostřeno!
Prostřeno: Zelený samet s bylinkovým šepotem

Prostřeno: Zelený samet s bylinkovým šepotem

Prostřeno!
Prostřeno: Tropická harmonie s dotekem pomerančového bitteru

Prostřeno: Tropická harmonie s dotekem pomerančového bitteru

Prostřeno!
Prostřeno: Oheň a pepř v elegantní rovnováze

Prostřeno: Oheň a pepř v elegantní rovnováze

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Recepty
Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Ruská válečná ekonomika už naráží na své limity, tvrdí analýza webu Foreign Affairs Francouzský exprezident Sarkozy nastoupil do vězení. „Vítej!“ křičeli na něj odsouzení Děsivé detaily nehody u Plzně: Policie ji šetří jako pokus o vraždu. Žena vezla osmiletou dcerku

prima-zeny

Mia zůstala v roli zrádkyně sama. Musela vydírat, vybrala si Marka Trenčín coby Evropské město kultury otevře unikátní most po vzoru New Yorku Farmář Kotek s rodinou nadchl první diváky: Skvělý projekt plný emocí a opravdovosti

prima-zoom

Výlov největšího rybníka na světě Vysvětlení: Proč ve vlacích nejsou bezpečnostní pásy, když je používáme v autě i v letadle Promyšlená loupež v Louvru trvala jen 7 minut. Nádherný šperk s 1 354 diamanty ale pachatelé ztratili při útěku

prima-fresh

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni Novinky na trhu: elektrický mlýnek, kávovar i další vybavení do kuchyně, ale také něco k pití Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

prima-cool

Vyražte na debatu o Kingdom Come 2 Pokračování Star Wars s Kylo Renem bylo zrušeno. Disneymu na výborném scénáři vadil klíčový „detail“ 10 nejděsivějších hororů všech dob podle neprůstřelného kritéria. Které děsivé pecky vám nejvíc zvednou tep?

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Podzim vyzývá ke změně interiéru. Pohodlí domova navodí retro i skandinávský styl Ráj na zemi existuje. Vila, v níž žily hvězdy i spoluzakladatel Googlu, je k mání Trnky, jeřabiny, mišpule i dřínky zesládnou, až když zmrznou

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.