Poleva
- likér 1 špetka
Postup přípravy
1. V míse spojíme namleté sušenky, ořechy a máslo. Vysypeme do koláčové formy a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.
2. V míse rozmixujeme měkký sýr. Postupně přidáváme slazené zahuštěné mléko. Mícháme, až je směs hladká. Přidáme scezené jahody a lehce rozmixujeme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a želatinu a dobře promícháme.
3. Směs nalijeme do formy s korpusem a vrátíme do lednice, kde ji necháme až čtyři hodiny ztuhnout. Podáváme s čerstvými jahodami, šlehačkou a čokoládovou polevou.
4. Na polevu rozlámeme čokoládu na kousky a nad párou je rozpustíme. Postupně přidáváme zakysanou smetanu a ve finále vmícháme likér Cointreau.