Suroviny
Postup přípravy
Rozinky spaříme horkou vodou, osušíme v cedníku, zalijeme Amarettem a necháme marinovat
Z cukru vyrobíme na horké pánvi zlatý karamel a přidáme nasekané oříšky
Zkaramelizovanou směs vlijeme na mastný pečicí papír
Necháme ztuhnout, karamel sloupneme z papíru a rozdrtíme
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na malé kostičky a smícháme s citronovou šťávou, rozinkami a skořicovým cukrem
Mascarpone prošleháme s medem a vmícháme ušlehanou smetanu
Do pohárků vložíme nalámané piškoty, karamelovou drť a zakapeme alkoholem Amaretto
Vrstvíme: trocha krému, půl jablečné směsi, část oříšků, část krému, jablka a ořechy
Nakonec smetanový krém a posypeme jablkovou směsí s ořechy
Jablka s mascarpone a ořechy v karamelu
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce cukru
- 3 lžíce sekaných lískových jader
- kávová lžička oleje
- 1 balení cukrářských piškotů
- polévková lžíce Amaretta
- 2 zelená jablka
- hrst rozinek
- citron
- 2 skořicové cukry
- 400 g italského mascarpone
- 250 ml šlehačky ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky