Suroviny
- hruška 5 kusů
- citronová šťáva 1 dávka
- tvaroh 100 g
- mléko 50 ml
- rum 1 lžíce
- borůvky 2 lžíce
- čokoládová poleva 1 dávka
Postup přípravy
Hrušky rozpůlíme, neloupeme a zbavíme jádřinců. V hrnci je podlijeme vodou, pokapeme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Po vychladnutí vydlabeme vnitřek hrušky.Na krém přivedeme mléko k varu, přidáme vanilkový cukr a v trošce mléka rozpuštěnou maizenu a vše povaříme do zhoustnutí.Do šlehače dáme tvaroh, kapku rumu, práškový cukr a postupně přidáváme krém z maizeny. Šleháme do zhoustnutí.Hrušky naplníme takto připraveným krémem, ozdobíme oříšky, borůvkami, snítkou máty a čokoládovou polevou. Teplota: 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 30–60 minutRecipe category: vaření/ moučník/ vařeníDezert:Koktejlové hrušky
postup:
Hrušky rozpůlíme, neloupeme a zbavíme jádřinců. V hrnci je podlijeme vodou, pokapeme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Po vychladnutí vydlabeme vnitřek hrušky.
Na krém přivedeme mléko k varu, přidáme vanilkový cukr a v trošce mléka rozpuštěnou maizenu a vše povaříme do zhoustnutí.
Do šlehače dáme tvaroh, kapku rumu, práškový cukr a postupně přidáváme krém z maizeny. Šleháme do zhoustnutí.
Hrušky naplníme takto připraveným krémem, ozdobíme oříšky, borůvkami, snítkou máty a čokoládovou polevou.
Dezert:
Koktejlové hrušky
Recept je jeden z rodinných pokladů, jde o maminčin dezert. Šárka ale měla hrušky povařit déle
Ingredience:
5 menších hrušek s jemnější slupkou
trochu citronové šťávy
100 g netučného tvarohu
50 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
2 lžíce borůvek (kompotovaných)
pár ořechů na ozdobu
2 lžíce kukuřičného škrobu
čokoládová poleva
pár snítek máty