Suroviny
- brambory (nové) 1 kg
- rostlinný olej 1 lžíce
- cibule (na klínky) 1 ks
- cukr krupice 1 lžička
- žlutá curry pasta 1 lžíce
- sůl
- pepř
- jogurt 4–6 lžic
- koriandr (čerstvý na ozdobení)
Postup přípravy
- Dejte brambory do hrnce s vodou. Uveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 12–15 minut, dokud nebudou měkké.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a cukr a vařte 5–7 minut, dokud cibule nezměkne. Potom přidejte curry pastu a vařte asi 1–2 minuty. Vmíchejte trochu vody a přiveďte do varu, potom odstavte z plotny a dejte stranou.
- Brambory nechte důkladně okapat a až vychladnou, abyste s nimi mohli pracovat, nařezejte je na plátky a přidejte do pánve s cibulovou směsí a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.
- Přendejte brambory do servírovací mísy a podávejte teplé nebo v pokojové teplotě. Před podáváním pokropte trochou jogurtu a ozdobte koriandrovými lístky.