Hummus je skvělá věc, ať už volíte klasiku z cizrny, nebo vyzkoušíte nové suroviny. Výborná pochoutka na párty nebo večer k vínu, dá se jíst s čerstvou zeleninou, s krekry nebo pita chlebem anebo si ji namažte na sendvič.
2 porce
60 minut
Suroviny
sterilované bílé fazole, scezené a propláchnuté
1 konzerva
menší červená řepa
4 ks
sezamová pasta tahini
1/4 hrnku
Olivový olej
1/4 hrnku
Česnek
1 stroužek
šťáva z 1/2 citronu
Sůl
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Nejprve musíte upéct řepu. Odřízněte zelený vršek i spodní kořínek, řepy omyjte a položte je jednotlivě na kus alobalu. Zakápněte je olivovým olejem, osolte a pak zabalte do alobalu. Vložte je do vyhřáté trouby na 190 ˚C a pečte přibližně 30–35 minut, poté řepu zkontrolujte. Pokud do ní nůž lehce zajede, je hotová. Nechte lehce vychladnout a z řepy stáhněte slupku – jde to velmi snadno.
Řepu pokrájejte na poloviny, dejte do mixéru s ostatními surovinami a rozmixujte. Během mixování používejte gumovou stěrku, aby se dobře rozmixovaly všechny přísady i ve spodní části mixéru. Hummus by měl mít hladkou strukturu bez větších kousků.
Prima tip: Pokud nemáte pastu tahini, smíchejte 1/4 hrnku nasucho opražených sezamových semínek se lžící olivového oleje a vše rozmixujte v robotu dohladka.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.