Suroviny
- ricotta 400 g
- hrušky 2 ks
- Smetanový sýr 400 g
- cukr moučka 200 g
- Med 4 lžíce
- Vejce 3 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- kůra z bio citronu
Na korpus
- kramelové sušenky (Lotus) 250 g
- Máslo 100 g
- namleté vlašské ořechy 50 g
Postup přípravy
- Nejdříve si předehřejte troubu na 130 °C, není potřeba ji nijak extra rozpalovat.
- Na korpus můžete použít jakékoli oblíbené sušenky, které máte k dispozici. My jsme se do toho pustili s karamelovými sušenkami Lotus. Rozdrťte sušenky a smíchejte s ořechy a máslem. Je třeba si udělat pěkné soudržné těsto, lepší je pustit se do toho rukama a dobře promíchat. Vzniklé těsto dejte do formy vymazané máslem a udusejte skleničkou, aby nebyl korpus moc tlustý. Na něj pak poklaďte na tenké plátky nakrájenou hrušku, zbavenou slupky.
- Robot budete využívat ještě jednou, a to na připravení směsi, kterou nalejete na korpus s hruškou. Vložte do něj tedy všechny zbylé ingredience a pořádně promixujte. Nezapomeňte, že z vanilkového lusku potřebujete jen semínka. Tvrdou slupku vanilky pak můžete použít třeba na svůj vlastní domácí vanilkový cukr.
- Jakmile máte vše promícháno, můžete směs nalít do formy s korpusem. Už máte téměř hotovo. Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby přibližně na 70 minut. Okraje cheesecaku by měly být zbarvené pěkně dozlatova a přitom střed by se měl lehce chvět.
- Nechte ho trošku vychladnout na kuchyňské lince a po chvíli s ním můžete do lednice.