Játrové knedlíčky
- játra 250 g
Head
- mrkev 2 kusy
Játrové knedlíčky
- vejce 2 kusy
- mouka 3 lžíce
- strouhanka 3 lžíce
Head
- cibule 1 kus
Postup přípravy
Opláchneme a očistíme hovězí maso, které vložíme do litru osolené vody. Přidáme koření a zeleninu a vaříme na mírném plameni, dokud nezměkne. Pak vše vyndáme a vývar přecedíme. Do dalšího hrnce si dáme uvařit polévkové nudle, zvlášť uvaříme i knedlíčky.
Příprava knedlíčků: Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená játra, cibuli, česnek. Rozmixujeme na hladkou hmotu a přelijeme do misky. Osolíme, okořeníme, přidáme tolik strouhanky a mouky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání ještě trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu. Vymodelujeme kuličky, které uvaříme a vložíme do vývaru, kam můžeme také pokrájet uvařené žebro, pokud to máme rádi. Když uděláme těstíčko řidší, můžeme ho do polévky protlačit přes struhadlo a budeme mít v polévce zavařenou játrovou rýži.