Domácí nudle
Head
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- cibule 1 ks
- hovězí kosti 1 kg
- koření nové 3 ks
- pepř 6 kuliček
- hovězí maso 300 g
- vejce 1 ks
- mouka 1 hrnek
- sůl
Postup přípravy
Do připraveného hrnce nalijeme tři litry studené vodu, do které vložíme opláchnutou zeleninu. Přidáme nové koření a kuličky pepře, opláchnuté hovězí maso a dáme na malý plamen vařit. Morkové kosti vložíme na 20 minut do horké trouby nasucho do pánvičky a necháme je zapéct, morek nám pustí a kosti chytnou krásnou zlatavou barvu. Po vyndání kostí z trouby je vložíme do již započatého vývaru i se vším výpekem z nich co je na dně pánve. Vývar vaříme táhnutím do druhého dne, ale stačí i pár hodin. Když máme silný vývar hotový, přecedíme a dochutíme solí a pepřem.
Domácí nudle: Hrnek hrubé mouky a jedno vejce stmelíme v těsto a následně si na stůl, na kterém těsto děláme, nasypeme trochu hrubé mouky, aby se nám těsto nepřilepilo, a rozválíme ho na tenkou placku, abychom pak nudle měli krásně jemné. Těsto necháme trochu proschnout, aby mělo tu správnou konzistenci. Nakrájíme pláty a z nich nudličky. Ty vaříme zvlášť cca 4-7 minut.