Játrové knedlíčky
- játra 200 g
Head
- celer 1/4
Játrové knedlíčky
- strouhanka
- olej 1 lžička
Head
- cibule 2 ks
Játrové knedlíčky
- vejce 1 ks
Head
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
Hovězí žebra dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté a neoloupané rozpůlené cibule, mrkev, petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření a malý kousek sušené pálivé papričky. Vše přivedeme k varu, sbíráme pěnu a vaříme, až je maso měkké.
Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra spolu s oloupaným česnekem rozetřeme, přidáme vejce, olej, sůl, pepř a majoránku podle chutí. Nakonec zahustíme strouhankou.
Když je maso měkké, polévku přecedíme. Žebra a zeleninu obereme, nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
Zavaříme játrové knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou, stačí deset minut. Sváteční hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.