Játrové knedlíčky
- játra 200 g
- česnek 6 stroužků
- strouhanka
- olej 1 lžička
Postup přípravy
Hovězí žebra dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté a neoloupané rozpůlené cibule, mrkev, petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření a malý kousek sušené pálivé papričky. Vše přivedeme k varu, sbíráme pěnu a vaříme, až je maso měkké.
Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra spolu s oloupaným česnekem rozetřeme, přidáme vejce, olej, sůl, pepř a majoránku podle chutí. Nakonec zahustíme strouhankou.
Když je maso měkké, polévku přecedíme. Žebra a zeleninu obereme, nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
Zavaříme játrové knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou, stačí deset minut. Sváteční hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.