Suroviny
- hovězí roštěná 2 plátky (300g)
- anglická slanina (plátky) 100 g
- rukola 200 g
- slunečnicový olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- KAŠE: Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a v osolené vodě je vařte 15 minut. Zda jsou měkké, zkuste vidličkou a poté je slijte. Krupky propláchněte, v hrnci je zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a na mírném ohni pomalu vařte asi 20 minut doměkka. Rovněž z nich slijte vodu. Na pánvi rozpalte olej, přidejte do něj oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a pomalu ji za stálého míchání osmažte dozlatova. Brambory rozšťouchejte, promíchejte s krupkami a osmaženou cibulí i s olejem. Kaši přikryjte pokličkou a nechte v teple.
- Plátky masa rozklepejte doobdélníku vysokého asi 0,5 cm. Maso osolte, lehce opepřete a rozložte na ně plátky anglické slaniny a pak vrstvu rukoly. Maso zarolujte a propíchejte v rozestupech asi 1,5 cm párátky. Mezi nimi rolku rozkrájejte ostrým nožem na řezy.
- Na pánvi rozpalte olej a řezy z rolky na něm opečte po každé straně asi 5 minut. Ihned je podávejte s nastavovanou kaší.
- PRIMA TIP: Krupky můžete předem na několik hodin namočit, doba varu se tím výrazně zkrátí.