Hlavní chod
- hovězí maso ks
Bramborové noky
- solamyl 140 g
Hlavní chod
- sůl kus
Bramborové noky
- vejce 2 kus
Špenát
- pepř kus
Postup přípravy
Maso potřeme česnekem a zprudka zatáhneme na oleji, aby zůstalo šťavnaté. Potom osolíme a pečeme přiklopené na rozehřátém másle dvě hodiny. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Sos nesmí být moc vodnatý.
Špenát:
2 balíčky SEKANÉHO špenátu
postup:
Zesklovatíme ½ cibule, přidáme špenát. Když se povaří, zahustíme vejci, aby ve špenátu nebyla voda, a dochutíme solí a pepřem.
Bramborové noky: 1 kg vařených brambor (nejlépe den předem)140 g solamylu140 g krupice (když bude těsto řídké, přidáme podle potřeby hrubou mouku)2 vejcesůl
postup:
Utvoříme 2,5cm špalíčky a vaříme 10 minut.
Hlavní chod
Hovězí péro na česneku se špenátem a bramborové šišky
Ingredience:
- ¾ hovězího péra nebo roštěná
- ½ paličky česneku
- sůl
- 1/8 másla