Postup přípravy
Head
- mrkev 150 g
Postup přípravy
Head
- šalotka 120 g
- žampion 200 g
Postup přípravy
Head
- červené víno 500 ml
Postup přípravy
Head
- hovězí vývar 1 l
- máslo 200 g
- šalotka 150 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- řajčatový protlak 50 g
- brambory 800 g
- plnotučné mléko 200 ml
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- bobkový list
- tymián
Postup přípravy
Hovězí steak posypeme mořskou solí, pepřovým kořením, vmasírujeme olivový olej a necháme v chladničce odležet. Odležený steak grilujeme z každé strany dvě minuty a poté dáme do vyššího patra grilu a dopékáme podle toho, jak chceme, aby byl steak propečený.
Brambory nejprve předvaříme, poté je orestujeme na másle s rozmarýnem.
Hrášek dáme do kastrůlku, zalijeme deci vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Poté slijeme a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.