návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem
Autor: V hlavní roli chřest Grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem
Dokřupava ogrilovaný chřest v uzené slanině je sám o sobě velká lahůdka. Pokud ho ještě vylepšíte svěží holandskou omáčkou a ztraceným vejcem, stvoříte luxusní předkrm nebo dekadentní snídani.

Postup

  1. Chřest oloupejte a srovnejte na stejnou délku. Každý obalte slaninou a ogrilujte dokřupava.
  2. Ve vařící vodě s octem vytvořte měchačkou vír a do něho vklepněte vejce, které nechte na mírném ohni klokotat asi 2–3 minuty – uvařte ztracené vejce.
  3. V páře vyšlehejte do hutné pěny žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte citronovou šťávu. Máslo rozpusťte a pomalu vešlehejte do žloutkové pěny.
  4. Na talíř dejte ogrilovaný chřest, přelijte holandskou omáčkou, na kterou položte ztracené vejce, a posypejte bylinkovou směsi.

Grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem  Foto: Grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem; foto: V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest Foto:

50 úžasných receptů s královskou zeleninou

Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezony. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové. Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče a dokonce i sladké dezerty z chřestu! Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření. Co takhle dát si třeba chřestové kremrolky, chřestovo-špenátovou polévku, chřestový chléb, chřestové frikasé, chřestové rizoto s lososem nebo chřestovou zmrzlinu? Součástí každého receptu je pečlivě sestavený seznam surovin, srozumitelně a jednoduše formulovaný postup, detailní barevná fotografie a také stupeň náročnosti přípravy.

Vydává IKAR, 120 stran, doporučená cena 299 Kč, www.ikar.cz

Jak připravit ztracené vejce? Máme pro vás video návod:

Ztracená vejce

VIDEO: Jak připravit ztracená vejce