Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilovaná středozemní zelenina

4 porce
do 1 hodiny
Grilovaná středozemní zelenina
Grilovaná středozemní zelenina Autor: isifa.com
Tenhle recept si určitě zamilujete. Jednoduše dejte do trouby na plech všechnu zeleninu, kterou máte rádi a do půl hodiny máte na stole voňavou směs, která vás ohromí barvami i chutí.
Reklama

Do směsi můžete dát jakoukoli další sezonní zeleninu. Výborný je třeba lilek, nakrájený na kostky. Na plech přidejte celá cherry rajčátka nebo sladké brambory – batáty. A nezapomeňte na česnek. Rozpůlte napříč celé palice, položte je řeznou plochou nahoru, zakápněte olivovým olejem a po upečení si změklé stroužky můžete namazat na chleba.

Obměnit se dá i koření. Použijte čerstvé bylinky – tymián nebo rozmarýn nebo směs kmínu a sušených bylinek. Pokud nemáte citronový pepř, zakápněte směs před pečením citronovou šťávou.

Reklama

Postup

  1. Očištěnou a nakrájenou zeleninu rozprostřete na plech. Můžete pod ní dát pečicí papír. Směs štědře zakapejte olivovým olejem a posypte kořením.
  2. V troubě vyhřáté na 180 ˚C pečte 20 minut. Poté ještě 10 minut grilujte, ale u toho už zeleninu hlídejte.
Reklama

Prima tip: Hotovou upečenou směs můžete jíst jen s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu. Ale skvělá je i zamíchaná do uvařených těstovin nebo si z ní můžete udělat lahodný kuskusový salát.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama