Suroviny
Postup přípravy
Příprava:Gurguglione, restovaná zelenina, je typický a velmi oblíbený recept z Elby. Příprava je jednoduchá: cibuli, mrkev a celer nakrájíme na větší kousky a orestujeme na olivovém oleji. Postupně přidáme na kostky nakrájené papriky, lilek, cuketu a nakonec rajčata. Restujeme do měkka. Dochutíme nasekanou petrželkou a lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.Makrelu rozřízneme podélně na břichu, aby se otevřela a položíme ji kůží na gril. Ochutíme solí, olejem, strouhanou citronovou kůrou, nasekaným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Grilujeme pouze z jedné strany, za pár minut je ryba hotová. Na talíř položíme filátka tuňáka z plechovky (ventreska je označení pro nejchutnější část tuňáka, břicho). Na tuňáka naservírujeme zeleninu. Zakápneme olivovým olejem a podáváme s upečenou makrelou.