Suroviny
Na pořádnou frittatu potřebujete pánev, kterou lze dát do trouby. Já teď testuju pánev GreenPan a vaří se s ní báječně, rozhodně ji dlouho neopustím.
Postup přípravy
- Nejprve si vymažte pánev máslem a nechte ji rozpálit. Mezitím si ve velké míse rozklepněte vejce, ochuťte solí a pepřem, a vše lehce prošlehejte, jen aby se bílky a žloutky spojily.
- Cuketu nakrájejte na tenké plátky a zvlášť je orestujte s nakrájenou cibulí a po vychladnutí je přidejte do rozšlehaných vajec.
- Vaječnou směs nalijte na rozpálenou pánev vymazanou máslem a nechte odstavenou asi 7 minut zatuhnout. Jakmile začne směs tuhnout, posypte ji rovnoměrně sušenými rajčaty a plátky kozího sýra.
- Pánev dejte do trouby pod gril, aby se frittata hezky dopekla. Pečte pozvolna, dokud vajíčka nezatuhnou. Neobracejte ji, pečte jen z jedné strany. Spodní část by měla být vypečená a horní část jemně vláčná. Před podáváním zasypte nasekanou bazalkou.