Suroviny
- kandované ovoce (třešně) 80 g
- kandované ovoce (brusinky) 100 g
- máslo 110 g
- mletý zázvor 2 lžičky
- mouka 80 g
- hnědý cukr 130 g
- mandle 150 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- med 50 g
- čokoláda 200 g
Odkaz
Nejlepší cukroví
Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? V tomto speciálu najdete spoustu receptů na výborné cukroví!
Postup přípravy
- V kastrůlku na mírném plameni svařte máslo, smetanu, cukr a med. Přidejte zázvor a amaretto. Až směs začne bublat, povařte ji za stálého míchání ještě alespoň 5 minut.
- Směs odstavte z plotny a vmíchejte do ní mandle a nakrájené kandované ovoce. Vše dobře promíchejte a postupně přisypte mouku, až získáte lepivé a polotekuté těsto.
- Plech vyložte pečícím papírem a dávejte na něj lžičkou malé kopečky těsta. Vršek těsta uhlaďte plochou stranou lžičky.
- Troubu předehřejte na 180 ºC, vložte do ní florentýnky a pečte je asi 5 minut. Pak snižte teplotu na 160 ºC a pečte ještě 5 minut. Sušenky vyndejte z trouby, když jsou zlatavě hnědé, a nechte je vychladnout.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a rozpuštěnou čokoládou potřete spodní stranu sušenek. Čokoládu nechte ztuhnout.