Čokoláda
- rum None dl
Ovoce
- med None
Čokoláda
- kakao None
- škrobová moučka None
- cukr None
- máslo None
Postup přípravy
Čokoláda:
Ve vodní lázni rozpustíme máslo. V misce rozmícháme kakao, cukr a dvě lžíce Solamylu. Postupně přisypáváme k máslu směs kakaa a mícháme, dokud nevznikne kakaová hmota. Zředíme ji rumem a necháme lehce povařit. Místo rumu můžeme použít mléko nebo smetanu.
Ovoce:
Oloupeme ovoce, jablka nakrájíme na měsíčky a banány podélně rozřízneme. Na pánvi rozpustíme trochu másla a přidáme med. Jakmile zpění, vložíme ovoce a opečeme je ze všech stran dozlatova. Vlijeme calvados, necháme asi deset vteřin odpařit, pak opatrně zapálíme a necháme alkohol vyhořet. Hned dáváme na talíř.
Servírování:
Pomocí lžíce vykrojíme ze zmrzliny kopečky, dáme je na talířky a obložíme horkým ovocem z pánve. Vše přelijeme tekutou čokoládou a dozdobíme lístkem máty.
Dezert
Flambované ovoce na medu se zmrzlinou a čokoládou
Ingredience:
- 2 jablka
- 2 banány
- 0,5 dl domácího calvadosu
- 0,1–0,2 dl rumu
- med
- kakao
- škrobová moučka
- cukr
- máslo
- lístky máty na dozdobení