Suroviny
- filet z candáta 4 ks (120 g na porci)
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Kuba
- kroupy 300 g
- sušené houby 50 g
- česnek 2 stroužky
- máslo 3 lžíce
- drcený kmín
- sůl
- majoránka
Vyzkoušejte tento báječný pokrm uvařit podle videoreceptu:
Postup přípravy
- Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte.
- Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit.
- Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka.
- Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte.
- Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit.
- Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.