Suroviny
Postup přípravy
1. Nejprve dám vařit oloupané brambory a vařím je až do změknutí. Mezitím překrájím rajčátka na poloviny a rozmístím na plech. Lehce je osolím a opepřím, zakápnu olivovým olejem, na každé dám lístek bazalky, trochu parmezánu a dám je péct do trouby na deset minut při teplotě 180°C.
2. Mrkev a přibližně stejně velký kousek celeru nakrájím na drobounké kostičky a orestuji je na troše másla. Uvařené brambory scedím, přidám orestovanou zeleninu, kousek másla a rozšťouchám je. Potom přidávám po troškách mléko a vytvořím jemnou kaši.
3. Filátka z lososa očistím, umyju, lehce opepřím a osolím. Položím je kůží dolů na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. Na bocích filetu kontroluji propečení a asi po 2-3 minutách z každé strany je vyjmu. Předkrm je hotov.
Předkrmy:
Filátko z lososa se zapečenými rajčaty a zeleninovo-bramborovou kaší
Ingredience:
250 g lososa,
10-12 cherry rajčat,
10 brambor,
3 malé mrkve,
1 celer,
máslo,
olivový olej,
50 g parmezánu,
lístky bazalky,
250 ml mléka,
sůl
pepř