Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Erhartovy vyhlášené laskonky

12 laskonek porcí
do 2 hodin
Erhartovy vyhlášené laskonky
Erhartovy vyhlášené laskonky Autor: archiv Gurmet
Nebojte si tyto skvostné laskonky připravit doma. Budete překvapeni, že to není tak těžké, jak to vypadá. A jejich chuť ja naprosto božská.
Reklama

Suroviny (12 laskonek porcí)

Krém:

Reklama

Postup

  1. KRÉM: Neotevřené salko ponořte do vody a vařte 3 hodiny. Nechte ho důkladně vychladnout, teprve potom konzervu otevřete a salko společně s máslem vyšlehejte na karamelový krém.
  2. Bílky vyšlehejte s třetinou krupicového cukru. Zbylý cukr svařte s vodou „na řetízek“ a postupně ho ještě horký přilévejte k vyšlehaným bílkům. Míchejte až do vychladnutí. Poté ručně vmíchejte kokos a moučkový cukr.
  3. Cukrářským sáčkem tvarujte na plech vyložený pečicím papírem oválky a pečte (sušte) je v troubě při 100 °C asi 2 hodiny. Jsou hotové, jakmile se nelepí na pečicí papír.
  4. Vychladlé korpusy spojte po dvou dohromady pomocí krému.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama