Suroviny
- bílek 3 ks
- cukr krupice 220 g
- voda (na rozvar) 30 ml
- strouhaný kokos 140 g
- moučkový cukr 60 g
Postup přípravy
- KRÉM: Neotevřené salko ponořte do vody a vařte 3 hodiny. Nechte ho důkladně vychladnout, teprve potom konzervu otevřete a salko společně s máslem vyšlehejte na karamelový krém.
- Bílky vyšlehejte s třetinou krupicového cukru. Zbylý cukr svařte s vodou „na řetízek“ a postupně ho ještě horký přilévejte k vyšlehaným bílkům. Míchejte až do vychladnutí. Poté ručně vmíchejte kokos a moučkový cukr.
- Cukrářským sáčkem tvarujte na plech vyložený pečicím papírem oválky a pečte (sušte) je v troubě při 100 °C asi 2 hodiny. Jsou hotové, jakmile se nelepí na pečicí papír.
- Vychladlé korpusy spojte po dvou dohromady pomocí krému.