Játrová zavářka
- játra 250 g
- vejce 1 ks
- strouhanka
Head
- kost
Head
Postup přípravy
Do hrnce dáme studenou vodu, vložíme kosti a vaříme asi hodinu na mírném plameni (můžeme přidat nové koření, pepř a bobkový list). Poté vyndáme a obereme maso, které vložíme zpět do hrnce.
Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme do změknutí. Před podáváním Zavaříme pomocí haluškového síta do polévky játrovou zavářku. Můžeme ji koupit hotovou, nebo játra rozmixujeme se solí, pepřem, oreganem a petrželovou natí. Do směsi vmícháme vajíčko, přidáváme strouhanku, případně hladkou mouku, dokud nedostaneme požadovanou konzistenci, která bude hutná, ale půjde protlačit sítem. Povaříme asi pět minut v polévce a před podáváním polévku ještě osvěžíme zelenými bylinkami (petrželovou natí, libečkem apod.).