Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Prostřeno!
Prostřeno, soutěžící
Pin it

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Prostřeno: Domácí svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem

Prostřeno XI (10) praha 27.3.2015 hl. chod

Prostřeno XI (10) praha 27.3.2015 hl. chod

  • Zavřít

Prostřeno XI (10) praha 27.3.2015 hl. chod

Moje hodnocení
31x

Milovníci české klasiky budou mít ze svíčkové jistě velkou radost.

5 porcí
60 minut

Suroviny

  • hovězí svíčková 3/4 kg
  • bujón 2 kostky
  • cibule 2
  • mrkev 240 g
  • celer 150 g
  • mrkev 240 g
  • celer 150 g
  • petržel 150 g
  • směs koření (na svíčkovou) 3 sáčky
  • sůl
  • smetana 1
  • hladká mouka 2 PL
  • citronová šťáva
  • cukr
  • olej
  • knedlík
  • rohlík 12
  • hrubá mouka 3 hrnky
  • sůl 2 ML
  • vejce 3

Postup přípravy

  1. Pokrájenou zeleninu nadrobno vložím do rozpáleného hrnce s trochou oleje. Restujeme asi 15 minut. Mezitím si lehce po všech stranách špetkou soli nasolíme maso. Vložíme maso na orestovanou zeleninu a opečeme po všech stranách cca 5 minut. Maso obracíme tak, abychom ho při manipulaci nenapíchli (nejlépe vařečkou).
  2. Zalijeme vřelou vodou cca 1,3 l a přidáme hovězí bujon a koření. Uzavřeme hrnec tlakovou poklicí a necháme 60 minut vařit. Maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. Z hrnce vyjmeme i koření v sáčcích. Smetanu s hladkou moukou rozmíchám v hrnečku a postupně přiléváme za stálého míchání do hrnce.
  3. Vše v hrnci následně rozmixujeme. Povaříme ještě cca 6 minut. Dochutíme solí, citronovou šťávou a cukrem. Do hrnce vložíme zpět nakrájené maso a necháme prohřát. Podáváme s knedlíkem. Jako ozdobu přidáme plátek citronu, brusinky a ušlehanou šlehačku.

Knedlík

  1. Suché rohlíky pokrájíme na kostičky. Mléko rozmícháme s vajíčkem a zalijeme tím kostičky. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut – směs je ale dobré 1–2x jemně promíchat.
  2. Poté přidáme hrubou mouku – velkou hrst, tak, aby směs držela pohromadě, a začneme tvarovat samotné knedlíky – cca 7 cm široké šišky.
  3. Knedlíky před vařením dobře uplácáme a dáme do vody, která by měla vařit mírně, ne příliš, aby se knedlíky nerozpadly. Knedlík vaříme asi 20 minut bet pokličky. Po 10 minutách knedlíky obrátíme.

Autor receptu: Pavel Svoboda

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky omáčka svíčková knedlík

Návrhy pro vás

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Recepty

Zeleninová čalamáda s václavkami

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé


Přečtěte si také

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Novinky

Kuchyně hlubokých hvozdů aneb Jak se jedlo na Šumavě

Prostřeno!

Prostřeno: Banánové lívanečky s krémem ze šlehačky a mascarpone, zdobené lesním ovocem

Prostřeno!

Prostřeno: Křepelky pečené na demi glace a červeném víně s divokým kořením s bramborovou kaší se smaženou cibulkou

Prostřeno!

Prostřeno: Kuřecí krémová polévka

Prostřeno!

Prostřeno: Domácí houstičky s grilovaným vepřovým a remuládou z limetky, slané sojové omáčky, koriandru, česneku a majonézy

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Grilování
19

Plněné grilované žampiony se slaninou, modrým sýrem a zeleninovým salátem s kuskusem

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Recepty

Gobova juha – slovinská houbová polévka z hříbků

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Pečivo

Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Ukrajinci rozprášili ruské velení na Krymu. Při útoku měli zabít i šéfa Černomořské flotily Novotný se ostře obul do Pekarové. Zvolte si Czernina, než skončíte na hnoji, vzkázal TOP 09 Ukrajinci útočili na Krym obávanými raketami. Expert vysvětlil, jak oklamali ruskou obranu

prima-zeny

Návštěvníci se musí protáhnout mezi nahými těly. Výstava kontroverzní umělkyně šokuje Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká Albert konečně zaskóruje! Vyhlášený sukničkář se ale do Kristýny zamiloval

prima-zoom

Znáte jednookého českého krále? Utahraptor byl krutým lovcem. Podívejte se, jak líčil na kořist Král gangsterů opouštěl Alcatraz s mentální kapacitou dítěte. Většinu života ho trápila děsivá choroba

prima-fresh

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě Kuchyně hlubokých hvozdů aneb Jak se jedlo na Šumavě Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

prima-cool

Jak to vypadá s Rambem 6? Volno jste dostali, jen když jste se zhroutili. Jedna marvelovka vznikala dost drsně Elitní hráčku odmítly prestižní mužské týmy. Nad zbabělým důvodem budete kroutit hlavou

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky Jak vypadá kočka z Pobřežní hlídky dnes? Proti času nemůže bojovat žádná kráska

prima-living

Jednoduchý věneček z buxusu ve tvaru srdce ozdobí zádveří domu nebo okno Bydlení Václava Upíra Krejčího je složité. O dům za 30 milionů korun bojuje s exmanželkou Fotbalová legenda Jozef Chovanec prodává nádherný dům za 35 milionů korun

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.