Na maso
- vepřové panenky 700 g
- rajče 50 g
Postup přípravy
1
Vepřovou panenku nakrájíme na jemné plátky, okořeníme a pokládáme jednotlivě na rozehřátou pánev bez oleje
Po orestování odsuneme plátky vepřové panenky na okraj pánve a na volné polovině orestujeme parmskou šunku
Poté ji smícháme s plátky vepřové panenky a přidáme pokrájená sušená rajčata
Pro lepší chuť a nevysušení masa můžeme zakápnout olejem ze sušených rajčat
2
Na domácí italské těstoviny si v hromádce hladké mouky vytvoříme důlek a dáme do něj vajíčka
Poté vajíčka rozšleháme vidličkou a začneme těsto vypracovávat
Podle potřeby přidáme vodu
Těsto by mělo být hutnější, lesklé a konzistencí připomínat těsto na vánoční cukroví
Po vypracování těsta ho potřeme vodou, obalíme folií a dáme na půl hodiny do lednice
3
Po odležení těsta použijeme speciální strojek pro výrobu domácích těstovin
Po vyrobení necháme těstoviny zaschnout a poté vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou na povrch
4
Pesta vytvoříme dle originálního receptu
Veškeré ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem, piniové oříšky můžeme nahradit buráky nebo mandlemi