Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Domácí gyros v pitě

Domácí gyros v pitě

Domácí gyros v pitě Zdroj: Karolína

  • Zavřít

Domácí gyros v pitě Zdroj: Karolína

Moje hodnocení
4x

Pokud patříte mezi milovníky řecké kuchyně, jistě patří gyros a tzatziky mezi vaše oblíbená tamní jídla. Připravit si je ale můžete i doma, Karolína vám ukáže, jak na to.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • kuřecí stehenní řízek 3 ks
  • směs koření na gyros 3 lžičky
  • Sůl
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky

K podávání a na hranolky

  • velké brambory 5 ks
  • olivvoý olej 2 lžíce
  • menší červená cibule 2 ks
  • zralá rajčata 3 ks
  • pár listů ledového salátu
  • tzatziky
  • pita chléb 4 placky

Tzatziky

  • okurka, oloupaná, nahrubo ansekaná 1 ks
  • řecký bílý jogurt 1 ks
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • citronová štáva 1 lžíce
  • Sůl
  • čerstvě mletý pepř

Domácí pita chléb

  • hladká mouka 250 g
  • Sůl 1 lžička
  • sušené droždí 1/2 lžičky
  • moučkový cukr 1/2 lžičky
  • Olivový olej 1,5 lžíce
  • vlažná voda 150 ml

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Odkaz

Karolína, domácí kuchařka

Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...

Postup přípravy

  1. Den předem si pokrájejte maso na nudličky, smíchejte ho s kořením, solí (pozor, v některých směsích koření už bývá přimíchaná, v některých ne…), olejem a drceným česnekem. Zakryjte a nechte uležet. Pokud nemáte čas do druhého dne, klidně dobu uležení zkraťte na minimum, ale přijdete tím o kus dobré chuti a křehkosti masa…
  2. Před tím, než začnete maso opékat, si ještě připravte brambory na hranolky a rozpalte troubu na 200 stupňů.
  3. Oloupejte brambory, nakrájejte je na 1,5 -2cm hranolky, namočte na chvíli do studené vody nebo jen opláchněte, aby se vyplavil škrob a pak je osušte. Hranolky promíchejte s olejem a rozložte na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečte 30 – 40 minut dozlatova, jednou je otočte.
  4. Připravte si cibuli, rajčata a salát, tzatziki i pitu, abyste po opečení masa a hranolků měli všechno připravené a mohli rovnou horké podávat. Asi 10 minut před dopečením hranolků si rozpalte pánev s troškou olivového oleje a opečte naložené maso. S ním můžete opéct i cibuli, ale není to nutné.
  5. Vyndejte hranolky z trouby a osolte je. Pak už můžete kompletovat.
  6. Z voskového papíru udělejte kornout. Pitu lehce stočte a vložte do kornoutu tak aby jej vyplnila. Pitu naplňte masem, hranolky a syrovou zeleninou. Navrch dejte tzatziki a okořeňte.
  7. Tip: Maso můžete ochutit dle své chuti mletou sladkou paprikou, oreganem, rozmarýnem, mletým římským kmínem, mletým pepřem a chilli.
  8. Tzatziki: Promíchejte okurku s jogurtem a poté přidejte i všechny ostatní ingredience. Důkladně promíchejte. Tzatziki podávejte vychlazené, ale čerstvé, odležení jim nesvědčí.
  9. Pita chléb: Mouku důkladně promíchejte se solí, droždím a cukrem. Vmíchejte olivový olej a pak po částech vodu.
  10. Těsto nejprve zapracovávejte vařečkou a pak rukama tak dlouho, dokud vám nevznikne koule hladké, v podstatě trošku “gumové” konzistence. Nechte ho odpočívat cca půl hodiny v teple - mírně vám nakyne, ale nijak moc (což je správně - placky nemají být příliš nadýchané, jen lehce, jsou droždím jen mírně nadzvednuté).
  11. Po půlhodině těsto rozdělte na 4 díly, každý z nich na pomoučené desce vyválejte na placku velikosti pánve, a každou pitu zvlášť pak opékejte nasucho na pánvi. Po každé straně by se měla opékat tak 4 minuty - poté už bude mít typické hnědé fleky.
  12. Hned po upečení každou placku potřete mašlovačkou z obou stran olivovým olejem (bude se vám pak lépe ohýbat do kornoutu) a před použitím všechny placky skladujte ve sloupci na sobě, bez přístupu vzduchu – přikryté., aby zůstaly vláčné a neztvrdly.
  13. Každopádně placky jezte co nejdříve po upečení, ještě teplé jsou nejlepší.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Recepty

Pečený lilek s citronovým bulgurem a bílým jogurtem

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami


Přečtěte si také

Recepty

Pečený lilek s citronovým bulgurem a bílým jogurtem

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Novinky

Samosběr jahod 2023 naplno startuje! Nasbírejte si voňavé jahody za lepší cenu

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Těstoviny

Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Je to zbabělé a vlastizrádné, běsnila poslankyně ANO nad přijetím podmínek EU k migraci Hasiči se brodili vodou, do které unikla kyselina a louh. Požár na Hodonínsku dostali pod kontrolu Podrobnosti k tragické nehodě na Svitavsku. Zemřeli tři Slováci, zraněný je šéf významné firmy

prima-zeny

Veronika Kašáková si už nejhorším prošla, přesto se bojí. Strach o syna ji překvapil Lukáš Vaculík jako slušňák i drsný kriminalista. Otestujte se, jak herce znáte Jako z Pobřežní hlídky. Sandra Nováková oslnila fanoušky postavou v červených plavkách

prima-zoom

Klubko červů při ohrožení exploduje Největší jedovatý had Afriky zabije člověka už dvěma kapkami jedu. Podívejte se, jak loví Zlatá horečka nutila lidi obětovat i svůj život. Podívejte se na nebezpečnou trasu dobrodruhů

prima-fresh

Pečený lilek s citronovým bulgurem a bílým jogurtem Těstoviny s hráškovo-sýrovou omáčkou podle Pasta Queen 4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne

prima-cool

Toma Hollanda zlomil nový seriál Arnold Schwarzenegger prozradil, jaký film mu absolutně změnil život. Určitě ho neznáte V pátek ve 20.15 vyráží do akce G. I. Joe

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Nevíte, kam investovat? Skvělou volbou jsou hodinky. Utratit za ně můžete i miliony Zeptali jsme se umělé inteligence, kdo je nejlepší sportovec všech dob. Koho vybrala?

lajk

Radostný okamžik Davida Pastrňáka! Partnerka mu porodila dceru, kvůli ní se omluvil z MS VIDEO: Přání smrti, nebo obyčejná hloupost? Tiktokera zatkla policie poté, co skočil do ohrady s aligátory VIDEO: Z talentované gymnastky nejvíc sexy influencerkou v Americe! Tahle dívka si podmanila internet

prima-living

Alice Bendová prodává apartmán na Tenerife. Byt v ráji vyjde levněji než v Praze Nadcházející víkend otevře brány nejkrásnějších zahrad: Můžete navštívit parky i soukromé zahrady Které houby už rostou a kam na ně vyrazit. Z lesa si můžeme přinést první hřiby, kozáky i holubinky

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.