Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí gnocchi s rajčatovou omáčkou

3 porce
do 30 minut
Domácí gnocchi s rajčatovou omáčkou
Domácí gnocchi s rajčatovou omáčkou Autor: FOODLOVER.CZ
Hledám rychlá, ale zároveň dobrá jídla. V časovém presu si dokážu odpustit ledacos, rozhodně ne ale oběd nebo večeři. Gnocchi jsou ve své podstatě bleskové jídlo, jen po nich zůstane nádobí na uklízení.
Reklama

I jednoduché jídlo se promění v luxusní pokrm, pokud ho naservírujete na krásném nádobí. Jak můžete získat tento elegantní servis od Jamieho Olivera, zjistíte v článku:

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto:

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené...

Reklama

Postup

  1. Brambory si předvařte v celku, podle velikosti asi 10–15 minut. Vevnitř musí zůstat ještě trošku tuhé. Ještě horké brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte v lisu na brambory. Důležité je postupovat opravdu rychle než vychladnou. Přidejte dostatek soli, mouku a vejce. Rukou vše v míse zpracujte a vyklopte na pomoučněný vál. Celá akce musí být blesková, dlouhé propracování těstu škodí, postupně řídne a lepí se vám na ruce. S noky je to totiž jako s bramborovými knedlíky, čím je těsto studenější a déle ho necháváte na vzduchu, tím víc řídne a lepí se, přidáváním mouky se to ale nevyřeší. Až těsto drží pohromadě, rozdělte ho na 4 části, z každé vytvarujte dlouhý váleček, rozkrájejte nožem na kousky dlouhé asi 1 centimetr. Každý nok obalte v mouce, můžete v něm také udělat rýhu vidličkou po celém jeho obvodu.
  2. Noky vařte v osolené vodě jen chviličku (asi 3 minuty), než vyplavou na povrch.
  3. Omáčku připravte tak, že v hluboké pánvi nechte rozpálit 2 lžíce oleje, přidejte nadrobno pokrájenou cibulku. Restujte cibulku, až zesklovatí, potom přidejte na plátky nakrájený česnek a pár cherry rajčátek a rajčata z plechovky. Vše nechte na mírnějším plameni probublávat cca. 15 minut, vidličkou čas od času rozmáčkněte cherry rajčátka. Nakonec vše dochuťte solí, pepřem, lžící třtinového cukru, čerstvou bazalkou a jedním rozetřeným stroužkem česneku. Kdo má rád jemnější a krémovější omáčky, může zjemnit kapkou smetany ke šlehání.
  4. Dozdobte rukolou a parmezánem.
  5. Můj tip: Noky můžete podávat taky se špenátem a ricottou nebo v sýrové omáčce. Mám ráda všechny varianty.
Reklama

Domácí gnocchi s rajčatovou omáčkou  Foto: FOODLOVER.CZ

Domácí gnocchi s rajčatovou omáčkou , Foto: FOODLOVER.CZ

 

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama