Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Cuketové lasagne

4 porce
do 1 hodiny
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne Autor: archiv Knorr
Nic proti klasickým lasagním z mouky, je to klasika, která je prostě výborná. Ale pokud chcete zkusit, lehčí a zdravější variantu, nahraďte těstovinové pláty cuketou. Velmi příjemné letní jídlo ocení celá rodina.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji pozvolna orestujte cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte česnek a po chvíli mleté maso. Až bude maso lehce opečené, přidejte koření, plechovku rajčat, bujón a zalijte půl litrem vody. Pozvolna vařte zhruba 10 minut.
  2. Do zapékací misky nalijte trošku masové směsi a pokryjte plátky cukety a jemně posypte parmezánem. Pak zalijte opět troškou masové směsi a opět pokryjte plátky cukety a opět zasypte sýrem. Takhle pokračujte až do konce.
  3. Horní vrstvu pokryjte plátky mozarelly a posypte zbytkem parmezánu. Přikryjte alobalem nebo pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 20 minut. Pak odkryjte a pečte zhruba dalších 10–15 minut, až bude sýr na povrchu bublat.
Reklama

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama