Suroviny
- mleté hovězí maso (nebo vepřové, kuřecí, krůtí) 500 g
- vývar (vývar připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón hovězí) 500 ml
- cibule (najemno nakrájená) 1 ks
- bazalka (nasekaná) 1 lžička
- petržel (nasekaná) 1 lžička
- oregano (sušené) 1 lžička
- cuketa (nakrájená na tenké plátky) 2 ks
- krájená rajčata 1 plechovka (400g)
- česnek (nasekaný najemno) 3 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- voda 500 ml
- strouhaný parmazán hrst
- mozzarella (nakrájená na plátky) 1 ks
Postup přípravy
- Na olivovém oleji pozvolna orestujte cibulku. Až zesklovatí, tak přidejte česnek a po chvíli mleté maso. Až bude maso lehce opečené, přidejte koření, plechovku rajčat, bujón a zalijte půl litrem vody. Pozvolna vařte zhruba 10 minut.
- Do zapékací misky nalijte trošku masové směsi a pokryjte plátky cukety a jemně posypte parmezánem. Pak zalijte opět troškou masové směsi a opět pokryjte plátky cukety a opět zasypte sýrem. Takhle pokračujte až do konce.
- Horní vrstvu pokryjte plátky mozarelly a posypte zbytkem parmezánu. Přikryjte alobalem nebo pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 20 minut. Pak odkryjte a pečte zhruba dalších 10–15 minut, až bude sýr na povrchu bublat.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Vyzkoušejte také klasické lasagne podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE. Perfektní recept na zapečené lasagne s mletým masem