Suroviny
- cuketa (mladá)
Pesto
- bazalka 1 šálek
- špenát 1/4 šálku
- extra virgin olivový olej 1/4 šálku
- himalájská sůl 1/4 lžičky
- citronová šťáva 1 lžička
- pepř
- česnek
- piniové oříšky (nebo pistácie, najemno nasekané)
Mandlová ricotta
- mandle (namočené na 8 hodin ve vodě a oloupané) 1 šálek
- citronová šťáva 2 lžičky
- voda 1/4 šálku
- droždí (lahůdkové) 1/2 lžičky
- sůl 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Cuketu nakrájejte podélně na tenké plátky (nejlépe to jde na mandolíně).
- Připravte si pesto – všechny ingredience kromě semínek rozmixujte ve stolním mixéru na hladkou směs a poté do ní vmíchejte najemno nasekané nebo namleté piniové nebo pistáciové ořechy.
- V mixéru připravte i mandlovou ricottu – všechny ingredience rozmixujte na hladkou směs a stejně postupujte i při přípravě omáčky Marinara.
- Na cannelloni si dejte vždy tři plátky cukety mírně přes sebe, abyste vytvořili větší plát. Ten naplňte ricottou z ořechů, pestem, případně přidejte malý měsíček rajčete. Plát zarolujte do ruličky. Hotové cannelloni pokapejte rajčatovu omáčkou a podávejte vychlazené.