návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Cuketový chléb

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Cuketový chléb
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Cuketový chléb
Už pořádně nevíte, co z té obrovské úrody cuket vařit? Tak zkuste cuketový chléb! Ideální ke grilovačce, krásně vláčný a vlastně strašně dobrý i jen tak. ;)

Suroviny

Postup

  1. Nahrubo nastrouhanou cuketu trochu osolte a vložte do cedníku odkapávat.
  2. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát 15 minut a vzejít kvásek.
  3. Mezitím do mísy odvažte mouku, přidejte koření, posekaný rozmarýn a sušená rajčata, smaženou cibuli, parmazán, sůl a olej.
  4. Pokud nemáte sušenou smaženou cibuli, odměřte si 2 PL oleje a 1 cibuli osmažte. Zbylé 2 PL oleje a vodu přidejte ke směsi v míse.
  5. Cuketu důkladně vymačkejte, aby byla opravdu bez tekutiny a přidejte ke směsi. Pokud máte robota, nechce těsto vymíchat v něm, jinak těsto důkladně prohněťte vařečkou a nechte přikryté kynout hodinu v teple.
  6. Těsto vyklopte a ještě jednou důkladně ručně propracujte a vytvarujte. Na pečení použijte nějakou nádobu k tomu vhodnou, třeba vyšší zapékací misku nebo jako já formu na biskupský chlebíček. Předem ji ale vytřete olejem.
  7. Vložte chléb do formy a nechte ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 220 °C.
  8. Před pečením můžete chleba potřít osolenou studenou vodou. Na 220 °C pečte prvních 10 minut, poté stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě 35–40 minut. Zkuste špejlí, zda je propečený.
  9. Hotový chléb vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce. 

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: Malá jídla