Těsto
- mouka 200 g
Postup přípravy
Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme uležet v lednici alespoň 30 minut. Poté je vyválíme a vložíme do formy na koláč. Troubu rozehřejeme na 180°C a korpus vložíme na 10 minut do trouby, aby se zatáhl.
Na sporáku zahřejeme smetanu a vložíme do ní rozlámanou čokoládu. Dosladíme, přidáme špetku soli a celou směs mícháme do úplného rozpuštění. Do vychladlé směsi opatrně vmícháme vejce.
Na předpečený korpus vlijeme čokoládovou směs, snížíme teplotu na 140°C a pečeme do zatuhnutí směsi – trvá to čtvrt hodiny. Po upečení koláč vychladíme a podáváme jej se směsí nadrobno nakrájených jahod dochucených moučkovým cukrem a balsamikovou redukcí.