Suroviny
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 190 °C
Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou
Mezitím vyšleháme z vajec pěnu, do které postupně přidáme cukr
Do hmoty prosejeme hladkou mouku
Formičky na dortíky nebo hrnky vymastíme tukem a vysypeme polohrubou moukou, pak do nich nalijeme hmotu, kterou pečeme 11 minut na 190 °C
Než se nám dortíky upečou, dáme do kastrůlku rozehřát lesní směs, kterou ochutíme cukrem a zahustíme škrobem rozmíchaným se studenou vodou
Dortíky po vyndání z trouby musí na povrchu pružit a po rozkrojení téct
Dezert
Čokoládový dortík s omáčkou z lesních plodů
Ingredience: 120 g tuku, 120 g 80% čokolády, 4 vejce, 120 g cukru krupice, 70 g hladké mouky
Na omáčku:200 g mrazených lesních plodů, 2 lžíce cukru, 1 kávová lžička kukuřičného škrobu, cukr podle chuti