Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme těsto: do rendlíku dáme máslo a kvalitní hořkou čokoládu a necháme rozpustit ve vodní lázni.
2. Mezitím v druhém rendlíku přivedeme smetanu k varu. Rozřízneme vanilkový lusk. Nasekáme nahrubo hrst vlašských ořechů.
3. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
4. Čokoládu rozpuštěnou s máslem necháme trochu vychladnout. Nalijeme ji do mísy, kam přidáme vejce, mandlovou mouku (najemno namleté mandle), moučkový cukr, sekané ořechy a vanilková semínka. Celou směs pořádně zamícháme a přelijeme do formy na pečení.
5. Pečeme v troubě cca 20–25 minut tak, aby se moučník na povrchu zatáhl, ale uvnitř zůstal syrový.
6. Poleva: Na pánvi lehce povaříme jahody s malinami a dle chuti přisypeme požadované množství cukru.