návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čokoládové kostičky s ořechy

36 ks porcí
do 1 hodiny
Čokoládové kostičky s ořechy
Autor: kuchařka Čokoláda Čokoládové kostičky s ořechy
Tyto drobné cukrovinky chutnají nejlépe s křupavými mandlemi, pistáciemi a hořkou čokoládou. Jsou to sladkosti intenzivní a bohaté chutě a zamilují si je spíše dospělí. Ti si je můžou vychutnat ke kávě nebo k čaji.
Reklama
Reklama

Postup

  1. KŘUPAVÉ MANDLE: Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Nasekané mandle nasypte do mísy. V rendlíku smíchejte krupicový cukr s 25 ml vody a na středním plameni přiveďte k varu. Vařte, dokud se cukr nerozpustí, a vzniklý sirup nalijte na mandle. Promíchejte, aby se všechny mandle obalily.
  2. Pocukrované mandle rozložte na plech a posypte moučkovým cukrem. Pečte 15–18 minut a každých 5 minut je promíchejte, aby se opekly rovnoměrně. Poté je vytáhněte z trouby a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
  3. ČOKOLÁDOVÉ ČTVEREČKY: Čtvercový plech o rozměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Troubu rozehřejte na 160 °C a na jiný plech, rovněž vyložený pečicím papírem, rozložte pistácie. Ty opékejte 8–10 minut, pak je vytáhněte z trouby a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
  4. Mezitím do rendlíku nalijte smetanu a na středním plameni ji přiveďte k varu. Ihned poté k ní za stálého míchání přidejte kondenzované mléko a máslo. Směs zahřívejte na mírném plameni 2–3 minuty. Pak odstavte a přidejte čokoládu. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Hotovou čokoládovou směs přelijte do mísy a přidejte mandle a pistácie. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a pak směs nalijte do čtvercového plechu, který dejte na 3–4 hodiny do lednice ztuhnout.
  5. Na závěr posypte kakaem a nakrájejte na zhruba 3 cm velké kostičky. Skladujte při pokojové teplotě (pod 24 °C) v uzavíratelné nádobě, vydrží vám až týden. Pokud máte v místnosti tepleji, raději je skladujte v lednici.
Reklama
Čokoládové kostičky s ořechy
Autor: kuchařka Čokoláda Čokoládové kostičky s ořechy

Čokoláda
Kirsten Tibballs

Šéfkuchaři přezdívají Kirsten Tibballs australskou královnou čokolády, protože tuto oblíbenou surovinu dokáže upravit na mnoho různých způsobů, ale vždy překvapivě a lahodně. Kirsten provozuje v Austrálii školu pro domácí kuchaře, a tak umí každý krok podrobně vysvětlit a v momentě, kdy byste si rádi přípravu trochu zjednodušili, vás jemně navede na správný směr. V knize Čokoláda představuje dezerty jednoduché i komplikovanější, které s ní však lehce zvládnete. Dáte si čokoládovou pěnu, sušenky s kokosem a malinami, čokoládový koláč, brownies nebo třeba pralinky? 
Vydalo nakladatelství Omega.
Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama