Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření
Články ze světa vaření

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Zdravý životní styl je v kurzu!

Zdravé stravování

Zdravé stravování Zdroj: archiv

  • Zavřít
Zdravé stravování

Zdravé stravování Zdroj: archiv

Životní styl má největší dopad na naše zdraví. Být zdravý, cítit se příjemně, být plni energie, je v dnešní uspěchané době k nezaplacení. Neovlivníme prostředí, ve kterém žijeme ani genetické dispozice k různým nemocem. Pro své tělo ale můžeme udělat jednu zásadní věc – začít se zdravě stravovat.

Seznam.cz banner

Jídlo neuspokojuje jen hlad, je to pro nás velmi příjemná činnost, prostřednictvím které dodáváme našemu tělu vše potřebné. Zaručených návodů, diet a doporučení najdete spoustu, ale věřte, že tou nejlepší dietou je změna životního stylu, úprava stravovacích návyků a přechod k pestré zdravé stravě.

Zdravá a chutná strava – jak na to?

Naše předsevzetí, zlepšit stravování, běžně zhatí nedostatek času pro vymýšlení nových jídel, nakupování a vaření ze surovin, se kterými nemáte moc zkušeností. Navíc když přijde shon a stres, uchýlíte se zpět ke svým starým návykům, protože se vám to zdá prostě jednodušší.

Zkuste to s námi

Zdravé stravování je velmi dobrým pomocníkem při snaze začít zdravě jíst. Každý den budete mít nachystanou snídani, která je základem dne, chutné svačinky, teplý oběd i večeři. Do obchodu můžete zamířít pouze pro čerstvou zeleninu, které není nikdy dost :)

Nejsme všichni stejní

Každý člověk má jiné potřeby a preference. Ve Zdravém stravování vám proškolený personál a výživoví specialisté rádi poradí s výběrem vhodného programu. Pomohou vám určit Vaši energetickou potřebu, správnou skladbu základních živin. Vyřadí z jídel suroviny, které nemáte rádi, aby strava odpovídala vašim potřebám a chutím. A pokud by ani toto nestačilo, připraví jídelníček na míru jen pro vás.

Jde to i bez doplňků stravy

Jak říká přední odbornice na výživu paní profesorka Dostálová – jezte střídmě z pestrého stolu. Toho se držíme - v našem jídelníčku najdete nejen tradiční suroviny, ale poznáte i nové chutě. Vše je spočítáno a připraveno odborníky tak, aby naše tělo dostalo vše, o co si žádá.

Jídlo, které je zdravé může být i chutné! Nebojte se vyzkoušet, třeba jen na 1 den.

Více informací o stravovacích programech naleznete na www.zdravestravovani.cz.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo životní styl zdravá strava dieta potrava zdravý životní styl

Návrhy pro vás

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny Maso

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Maso

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund Sladké

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci


Přečtěte si také

Soutěžící
Alexandra Vovc se nebojí říct lidem pravdu, i když to bolí

Alexandra Vovc se nebojí říct lidem pravdu, i když to bolí

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Horkovzdušná fritéza: moderní pomocník do kuchyně, který „nebude sedět v koutě“

Horkovzdušná fritéza: moderní pomocník do kuchyně, který „nebude sedět v koutě“

Maso
Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Maso
Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Štrúdl. Kde se vzal ikonický moučník a jak na něj, aby nepopraskal?

Štrúdl. Kde se vzal ikonický moučník a jak na něj, aby nepopraskal?

Sladké
Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Sladké
Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Zelenina
Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Maso
Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Maso

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Zelenina
Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Maso
Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka Předkrmy a chuťovky

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce Předkrmy a chuťovky

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Jak skončí válka na Ukrajině? Ve hře jsou jen dva scénáře, míní exministr zahraničí Kuleba Fiala musí skončit, zní z ODS. Lidovci? Chladnokrevní zabijáci, opusťme Spolu, bouří se kritici ON-LINE: S Pavlem už jednal i Hřib. Na Hradě řešil představu Pirátů i střet zájmů Babiše

prima-zeny

Zrádcům jsem udělala geniální službu, lká Petra. Věrným se nedokáže podívat do očí Patrik Kincl je jako nový zrádce nesvůj. Nedokáže zachovat klid, hodnotí nervózní Bára Hubert už není jedináček. Kotkovi vychovávají další ratolest, štěně Haidy

prima-zoom

Největší záhada Vatikánu Obrovská řeka zabije 300 tisíc dětí ročně. Blíží se však ještě větší katastrofa Největší loď na světě obdivoval i Jeremy Clarkson. Gigantický Mořský obr přežil zásah dvěma bombami

prima-fresh

Horkovzdušná fritéza: moderní pomocník do kuchyně, který „nebude sedět v koutě“ Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

prima-cool

Rychle a zběsile 11 má velké problémy Arnold se chce vrátit do Predátora kvůli hlášce, kterou na něj fanoušci křičí nejvíc Dočkáme se Sherlocka Holmese 3 s Robertem Downeym Jr.? Jeden z herců konečně promluvil

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Inspirace pro podzimní truhlíky: Jaké otužilé rostliny jsou nejlepší? Mrkev a petržel na podzim sklízíme i vyséváme. Proč je podzimní výsev výhodný? Vypadá jedovatě, ale není! Modrozelená límcovka měděnková je skvělá houba

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.