Také zbožňujete asijské nudle podávané v populárních krabičkách? Máme pro vás dobrou zprávu, nové bistro skoro na Národní třídě je servíruje právě v nich! :)
Nové asijské bistro Wokin v Praze!
V dubnu tohoto roku otevřelo v ulici Purkyňova bistro Wokin. Zdejší kuchaři se inspirují populárním street foodem a spojují ho s chutěmi Asie v kombinaci s tradičními evropskými technikami. Jídlo vám sestaví na přání přesně podle toho, na co máte zrovna chuť. Vybrat si tak můžete z několika druhů nudlí (např. soba nebo udon) a rýže, to vše následně doplníte vybraným masem, mořskými plody, zeleninou nebo třeba houbami a svůj výtvor si dochutíte jednou z omáček. Nechybí ani posypy, jako například oříšky, cibulka nebo koriandr. K tomu všemu mají každý týden v nabídce saláty (např. wakame, s kachním masem nebo kimchi) a řadu nápojů.
V tomto podniku mají také dvě zásady: zeleninu v pánvi připravují jen nezbytně nutnou dobu, aby si uchovala svěžest a chuť, ale s masem si zde vyhrají. Kuře a vepřové upravují způsobem sous-vide (čti su ‘vi:d). Maso se tak připravuje vzduchotěsně uzavřené po několik hodin ve vodní lázni, takže zůstane pěkně šťavnaté. Kachnu připravují tradiční technikou konfitování. Maso nejdřív nasolí a nechají odpočinout, potom jej pomalu pečou ve vlastní šťávě. Pozvolnou přípravu volí také u hovězího, které pečou tak dlouho, dokud není úplně křehké. Kalamáry jen lehce blanšírují ve vroucí vodě, aby měly správnou chuť a texturu.
Pokud vás zaujal tento koncept a nutně potřebujete městem procházet s krabičkou asijských nudlí a s jídelními hůlkami v ruce, určitě do Wokinu zavítejte. Doporučujeme vyzkoušet udon nudle s krevetami, houbou shiitake, sezamovými semínky, koriandrem a teriyaki omáčkou.
Purkyňova 74/2 (vedle obchodního centra Quadrio)
pondělí až sobota 11.00 - 22.00; neděle zavřeno
redaktorka FTV Prima