Vykouzlete vánoční atmosféru

Vykouzlete vánoční atmosféru

Nechte se inspirovat našimi tipy, jak vykouzlit tu pravou vánoční atmosféru. Stačí jen pár drobností, nevšední detaily a trocha tvořivosti...

Rozzářený věnec

Pokud vaše dveře zdobí vánoční věnec, zkuste do něj zamotat světýlka. Bude působit mnohem slavnostněji a krásně uvítá vaše hosty.

Voňavé ubrousky

Ke slavnostnímu stolování patří látkové ubrousky. Zkuste je zabalit nevšedně do ruličky, kterou ovážete provázkem nebo stuhou a navrh navažte svitek celé skořice a snítku nějaké vánoční květiny nebo třeba větvičku ze smrku.

Svícen místo dortu

Jako centrální ozdoba štědrovečerního stolu bývá většinou adventní věnec. Můžete ho vyrobit velmi snadno. Použijte hezký stojan na dorty, na něj umístěte čtyři různě velké svíce a okolo naaranžujte větvičky se šípky, cesmínu nebo snítky ze stromečku.

Ozdoba na okně

Velmi efektní dekoraci vytvoříte z vánočních ozdob, které navážete na dlouhé stuhy a zavěsíte ve velkém trsu do okna. Hezky vypadá, pokud spolu ozdoby barevně ladí.

Domácí vonná svíčka

Vůně skořice je přímo synonymem Vánoc. Překrásné vonné svíčky vytvoříte, pokud silnou svíčku obalíte celými svitky skořice a kolem dokola obvážete provázkem nebo stužkou. Aby skořice držela, mírně ji na svíčku přilepte tavnou pistolí.

Minimalistická krása

Do čistého interiéru stačí vnést pouze drobné detaily a atmosféra je tu :) Větvičky s červenými plody umí zázraky a jsou velmi efektní. Stačí jedna velká váza z čirého skla nebo použijte více menších průhledných váziček.

Přírodní ladění

Není potřeba hrát si na přehnaný luxus. Hezky upravit stůl zvládnete i s minimem dekorací. Do středu stolu naaranžujte větvičky z jehličnanů, pár šišek, pro barvu přidejte mandarinky nebo červená jablíčka a doplňte svíčkami. Látkový ubrousek převažte šňůrkou se snítkou rozmarýnu.

Světlo ve skle

Hezké patentní sklenice nabo vázy z čirého skla naplňte vodou a dovnitř naaranžujte zelené větvičky. Přidejte plody šípku nebo brusinky nebo jiné červené bobulky a doprostřed usaďte hořící svíčku. Velmi hezká dekorace je i bezpečná, určitě nezpůsobí požár :)

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty