Suroviny
Postup přípravy
Dezert
Citrónovo-jogurtový dezert
Ingredience:
1 velký bílý jogurt1 lžíce rumu1 lusk vanilky60 g cukru krupice1 vanilkový cukr10 g plátkové želatiny, trochu vodyšťáva z jednoho citronu250 ml 30% smetanylesní ovoce
Postup:
Smetanu vyšleháme dotuha. Želatinu necháme nabobtnat asi ve 30 ml vody, přidáme citronovou šťávu a zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Jogurt smícháme se smetanou a přidáme rum, semínka vanilkového lusku a cukr. Přimícháme želatinu. Vlijeme do skleniček a necháme vychladit. Lesní ovoce si zahřejeme na pánvi, můžeme podlít vínem nebo griotkou, lehce osladíme a vložíme do skleniček. Opět necháme vychladit.