Citronová omáčka
- parmezán 4 lžíce
- sůl 1 špetka
Rizoto
- olej 1 lžíce
- kůra citrónu 1 dávka
Postup přípravy
1
Rizoto: Na másle a oleji si osmahneme jemně nasekanou šalotku a zeleninu, přidáme rýži a tento základ orestujeme
Zalijeme vývarem a necháme vařit (dusit) doměkka
Mícháme, aby se nám rýže nepřipálila
Nakonec přidáme kůru z citronu, trošku rozmarýnu a citronovou omáčku, kterou jsme si umíchali z uvedených surovin předem zvlášť
Když se vsákne a rizoto je vláčné, nerozvařené, ale měkké, podáváme ho k masu
2
Steaky z krkovice osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a rozmarýnem a opečeme po obou stranách na oleji na pánvi