Kuře
- kuřecí prsa (bez kůže a kosti, nakrájená na plátky) 600 g
- sůl
- olivový olej 3 lžíce
- cibule (na tenké proužky) 1 ks
- česnek 1 stroužek
- kurkuma 1/2 lžičky
- citron (nakládaný citron, kůra nakrájená na kostičky) 1 ks
- koriandr (drcený) 1 lžíce
- koriandr (nasekaný nahrubo) 1 hrst
Kuskus
- květák 1 ks
- kerblík 1 hrst
- máta 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- mrkev 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- limetková šťáva
- sůl
Další vybrané recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 16. listopadu:
Článek
Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Postup přípravy
- Z květáku ořežte špičky růžiček do misky a rozdrobte ho tak, že získá strukturu kuskusu. Promíchejte s bylinkami, česnekem a zeleninou a ochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.
- Maso osolte a opepřete. Rozehřejte pánev wok na středním stupni, vlijte do ní olej, vsypte cibuli a česnek a opékejte 2 minuty, až zesklovatí, ale ještě nezhnědnou.
- Vložte kuřecí plátky a restujte je zhruba 2 minuty na středním stupni, pak snižte teplotu, přidejte kurkumu, citronovou kůru i dužinu, semínka koriandru a duste 2–3 minuty doměkka. Podávejte horké. Posypte lístky koriandru.