Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citronové kuře s květákovým kuskusem

4 porce
do 30 minut
Citronové kuře s květákovým kuskusem
Citronové kuře s květákovým kuskusem Autor: Marek Bartoš / Lehká kuchyně
Odpůrci kuskusu si tohle jídlo mohou v klidu dát. Žádný totiž neobsahuje. Jak to? Jeho roli přebírá čupřina květáku, která se krásně drobí a v kombinaci s nadrobno nasekanou zeleninou vytváří téměř dokonalou iluzi.
Reklama

Další vybrané recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 16. listopadu:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Reklama

Postup

  1. Z květáku ořežte špičky růžiček do misky a rozdrobte ho tak, že získá strukturu kuskusu. Promíchejte s bylinkami, česnekem a zeleninou a ochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.
  2. Maso osolte a opepřete. Rozehřejte pánev wok na středním stupni, vlijte do ní olej, vsypte cibuli a česnek a opékejte 2 minuty, až zesklovatí, ale ještě nezhnědnou.
  3. Vložte kuřecí plátky a restujte je zhruba 2 minuty na středním stupni, pak snižte teplotu, přidejte kurkumu, citronovou kůru i dužinu, semínka koriandru a duste 2–3 minuty doměkka. Podávejte horké. Posypte lístky koriandru.
Reklama

Citronové kuře s květákovým kuskusem  Foto: Citronové kuře s květákovým kuskusem; foto: Marek Bartoš/Lehká kuchyně

Lehká kuchyně Foto:

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“.

V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.

Knihu můžete zakoupit ZDE.

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama