Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citronové kuře

4 porce
do 1 hodiny
Citronové kuře
Citronové kuře Autor: isifa.com
Jemné kuřecí maso připravte spolu se zkaramelizovanými plátky citronu. Vykouzlíte tak chuťově výazný hlavní chod, který stačí jen doplnit bramborami či bramborovou kaší.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa horizontálně rozřízněte, maso rozevřete a dejte na větší kus fólie. Na maso položte další fólii a rozklepejte je nebo válečkem rozválejte na plátky 1 cm tenké.
  2. Na talíř nasypte mouku a kuřecí plátky v ní dobře obalte.
  3. Na velké pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte na něm citronové plátky, dokud nezačnou karamelizovat.
  4. Rozpalte zbývající olej a dvě třetiny másla tak, aby nezačalo pěnit. Vložte kuřecí plátky a opékejte je asi 5 minut, aby byly hezky zhnědlé, potom otočte a stejným způsobem opékejte po druhé straně, při teplotě stažené na střední. Potom je vyndejte a dejte stranou do teplé trouby.
  5. Do šťávy v pánvi přidejte citronovou šťávu a vývar, uveďte do varu a vařte asi 1 minutu. Všlehejte zbytek másla a přidejte petrželku. Přelijte směsí maso a ozdobte citronovými plátky.
  6. Šťouchané brambory: Brambory uvařte doměkka, nechte je dobře okapat, polijte olejem a vidličkou je rozmačkejte. Dobře je ochuťte. Karotky vařte tak, aby byly tak akorát měkké, nechte dobře okapat, vložte do pánve, přidejte hrudku másla a natrhané snítky kopru. Podávejte spolu s kuřetem.
Reklama

Citronové kuře Foto: isifa.com

Citronové kuře. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama