Head
- piškoty 24 kusy
Na krém
- smetana ke šlehání 450 ml
Postup přípravy
1
Nejprve uděláme formu
Do talíře nalijeme vodu a rum
Namáčíme piškoty do rumové vody a poté jimi vyplníme dno i boky formy
2
Na krém potřebujeme změklé máslo, které šleháme s cukrem, dokud nezískáme světlou směs
Přimícháme rum a mandlový likér
Mícháme, dokud není cukr zcela rozpuštěn
Poté přidáme mandle
Ušleháme šlehačku a přidáme do připraveného krému
Jednu třetinu rozetřeme do formy, obložíme nakrájenými jahodami a přikryjeme piškoty
Znovu naneseme krém a opakujeme předchozí postup
Dáme ztuhnout do lednice
Dort po zchladnutívyndáme z formy a ozdobíme jahodami
Cukety rozpůlíme, vydlabeme dužinu a okořeníme
Na pánvi orestujememleté maso, přidáme koření, necháme lehce zchladnout, přidáme vejce,strouhanku
Touto masovou směsí naplníme lodičky cuket, dáme zapéct, předdokončením je posypeme sýrem